很喜歡別天神這一類小店,地方雖然窄,但就是這種環境,總覺得好像在日本街頭吃拉麵,也特別喜歡這裡有善的拉麵師傅,從落單,到煮麵,又會提醒你枱下面有掛勾可掛袋,很人性化,這種親切感是外面感受不到的。今日好凍,一放工就好想食碗熱辣辣的拉麵,叫咗個別天神拉麵+餃子餐($100)拉麵可選軟硬度,豬骨湯底很濃很creamy,奶白色,不太咸,而且沒有味精,食完唔會咸到想死,配糖心蛋好好味,仲有大量木耳。如果覺得唔夠味,可自行加配料及醬汁,個人認為可加少少辣芽菜超正。 碗麵好味,但餃子更好味!皮薄,煎得剛剛好,食完四隻仲想再食,不過個肚full晒。
別天神拉麵

湯底介紹

配料

配料

餃子
2015-02-07
$100 (Lunch)