Restaurant: Garden Cafe
Terms & Details:
(Non-member)
2006-08-15 17 views
星期日晚和老婆兒甥三個大人去食, 睇完食評不懷太大希望. 6點鬆d入到去得十枱八抬有人,我同老婆仲大把時間出去食物枱映吓相. 可能我早booking,又打電話去問呢問, 所以佢比個位我唔差,就係出露臺門口右面高幾級果忽. 冇乜人出入可以靜d. 果度真係幾窄,又多枱, 見到出面d人坐得咁逼真係有d櫈佢地辛苦. 講返食嘢, d嘢都唔係差. 龍蝦ok, 有dd龍蝦味.蟹腳ok, 唔似都會海逸咁得d鹽水味.魚生出得密又任攞,幾新鮮. 平時唔食蔬菜沙律嘅我都食咗一大碟. 蠔呢, 記憶中冇食過蠔比到我咁幸福嘅感覺.又大又肥, 一入口巳經講唔到嘢,真係會比成口蠔汁濁死. 熱盤不太多, 但又數唔出少咗d乜. 生蠔太好吃了,令我放棄了芝士焗蠔. 薑蔥炒蟹, 不太入味, 但勝在d蟹好大隻肉又多.肉眼扒ok. 甜品都唔係太多,但都夠食,味道ok. 芝士得三數款,但又咁啱其中兩款係老婆食過又喜愛的,佢就開心囉. 侍應生不多, 但勝在好禮貌,d碟收得快,d水添得快.10分. 讚完,梗有嘢彈. 最差係出面嘅BBQ燒蝦,冇蝦味得炭屎味又霉霉地咁,我咬落口即刻吐咗.但佢d燒羊扒又ok,真係吹脹.第二真係人太多,7點入

讚完,梗有嘢彈. 最差係出面嘅BBQ燒蝦,冇蝦味得炭屎味又霉霉地咁,我咬落口即刻吐咗.但佢d燒羊扒又ok,真係吹脹.第二真係人太多,7點入座果輪,食物枱條走廊仔真係逼過尖沙咀. 人一多, d人攞嘢食個樣就現哂形. 成家出齊攞龍蝦,老豆打衝鋒殺入群攞咗3件,交比後面老婆,自己再殺過....如是者持續撕殺大慨半粒鐘,我地半飽等緊消化,坐係度睇人生百態真係幾得意. 人潮8點幾開始退却後,空枱開始出現. 因為我地坐落地窗門隔離,環境不差. 望去金鐘一帶寫字樓及酒店的夜燈,感覺幾舒服. 如果係秋天,唔怕蚊唔怕有人食煙, 出面泳池上的bar檯食飯仲正.

是次係買coupon食,每人$268.33, 都算抵咯. 6點坐低,食吓傾吓,10點先走, 咁嘅價錢仲想點?! (正價$380 再加一, 咁就咪預我!)