2011-09-01 113 views
平日夜晚book左位黎, 上到去發覺原來間餐廳都幾細. 入面裝修有d old school, 我地坐轉灣後入面的位, 走廊位都幾窄, 令我有d驚waiter會撞到我. 坐低發覺張檯太高. 黎前睇openrice, 似係平均每人200. 呢個價錢, 甘的裝修, 唔合格.星期一至四黎, $198可以響黃紙內任叫任食, 選擇都不少. 不過我地都幾多人, 加上冇乜男人, 決定a la carte, 多d選擇.食左樟茶鴨, 宋嫂魚羹, 醉雞, 小籠包, 蜜汁烤雙方, 黃金蝦球, 炒飯, 糖醋魚柳,火腿津白, 大部份都幾好. 唯一係樟茶鴨有d瘦, 冇乜肉, 同埋唔知點解會配茄汁的?! 另外因為樟茶鴨肉都幾喊, 得6舊包實在唔夠用. 小籠包雖然都算皮薄多肉汁, 但不是好食到要encore, 同前幾日響八喜食的差唔多. 糖醋魚柳好快清晒, 魚柳幾滑, 但個汁有d artificial, 有d螢光.服務都係一般, 冇乜特別. 總結: 又一間食唔明點米之蓮推介, 裝修真係唔得. 張檯甘高食得好辛苦. 野食算ok, 但絕不算好好食囉~

服務都係一般, 冇乜特別.

$135 (Dinner)