2022-04-02
是日到咗荃灣嘅老厝邊,一入到去有耳目一新嘅感覺,裝修懷舊同簡約。主食叫咗個小滷肉飯同真心滷肉便當。真心唔明點解個便當變咗好似三餸飯咁裝住😂😂無以前便當盒🍱咁靚😓。滷肉飯幾肥油份夠其實味道夠啱我呢種重口味人士,可惜嘅係便當比單叫小滷肉飯貴$16左右,但兩者滷肉飯份量差唔多。可能因為多咗配菜啦,但真心今次配菜麻麻。我不嬲中意食配菜,但今次味道好淡,唔夠味,菜本身嘅味道都唔特出。不過小食味道非常讚,叫咗炸甜不辣同起司肉鬆蛋餅,分別係$30同$38,好抵。炸甜不辣感覺新鮮整好唔耐,外面夠脆,入面仲好軟。蛋餅超正,cheese 配肉鬆好夾,加埋佢啲醬汁更加正。仲叫咗冬瓜茶正常。其實整體算唔錯嘅,因為食咗咁多都係$200左右,味道都唔錯,係個便當有啲怪🤡