2021-11-06
香港最愛既 𝑠𝑜𝑢𝑟𝑑𝑜𝑢𝑔ℎ 𝑝𝑙𝑎𝑐𝑒👍😄💘個人認為佢地既咸點比甜點更值得一試,首先𝑠𝑜𝑢𝑟𝑑𝑜𝑢𝑔ℎ 焗得非常高質素,面包皮十分厚實,面包內部軟得來亦做到酸種面包應有既口感~1️⃣𝑂ℎ 𝑀𝑦 𝐺𝑜𝑑✨睇落個平平無奇既磨菇松露𝑠𝑜𝑢𝑟𝑑𝑜𝑢𝑔ℎ,但做得非常出色,第一次真係驚艷到我❗️❗️𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚 & 𝑏𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑡𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑝𝑎𝑡𝑒 𝑏𝑎𝑙𝑎𝑛𝑐𝑒得非常之好,同酸種麵包既微酸非常之夾🖤💘2️⃣𝐵𝑖𝑔 𝐵𝑜𝑠𝑠✨喜歡𝑠𝑡𝑒𝑎𝑘 𝑠𝑎𝑛𝑑𝑤𝑖𝑐ℎ𝑒𝑠 既朋友一定會中意🖤牛煮得約7成熟,煎得好淋身,好有牛香味~餐廳建議另加煎蛋,果然非常𝑚𝑎𝑡𝑐ℎ!! 一流既𝑠𝑜𝑢𝑟𝑑𝑜𝑔ℎ佩上蛋醬&牛油香& 𝑐𝑎𝑟𝑎𝑚𝑒𝑙𝑖𝑧𝑒𝑑 𝑜𝑛𝑖𝑜𝑛& 車打芝士:💯❗️3️⃣𝐺𝑟𝑎𝑣𝑦 𝑇𝑟𝑎𝑖𝑛✨雞肝伴𝑝𝑒𝑟𝑖 𝑝𝑒𝑟𝑖 𝑠𝑎𝑢𝑐𝑒(南非既一種微辣既醬汁),呢個既面包會切件再烘底多啲,醬汁都係💯💓中意肝既朋友一定會中意~🧁甜品方面~4️⃣𝑆𝑜𝑢𝑟 𝑑𝑜𝑢𝑔ℎ 𝑐𝑖𝑛𝑛𝑎𝑚𝑜𝑛 𝑏𝑢𝑛佢既𝑆𝑜𝑢𝑟 𝑑𝑜𝑢𝑔ℎ 𝑐𝑖𝑛𝑛𝑎𝑚𝑜𝑛 𝑏𝑢𝑛外微脆,內裹好軟綿綿,肉桂味亦好𝑏𝑎𝑙𝑎𝑛𝑐𝑒𝑑,但佢面頭有一𝑝𝑎𝑡肉桂味既𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚,玉桂味
1️⃣𝑂ℎ 𝑀𝑦 𝐺𝑜𝑑✨
2️⃣𝐵𝑖𝑔 𝐵𝑜𝑠𝑠✨
3️⃣𝐺𝑟𝑎𝑣𝑦 𝑇𝑟𝑎𝑖𝑛✨
🧁甜品方面~
4️⃣𝑆𝑜𝑢𝑟 𝑑𝑜𝑢𝑔ℎ 𝑐𝑖𝑛𝑛𝑎𝑚𝑜𝑛 𝑏𝑢𝑛
佢既𝑆𝑜𝑢𝑟 𝑑𝑜𝑢𝑔ℎ 𝑐𝑖𝑛𝑛𝑎𝑚𝑜𝑛 𝑏𝑢𝑛外微脆,內裹好軟綿綿,肉桂味亦好𝑏𝑎𝑙𝑎𝑛𝑐𝑒𝑑,但佢面頭有一𝑝𝑎𝑡肉桂味既𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚,玉桂味有啲太𝑜𝑣𝑒𝑟,撇除個𝑝𝑎𝑡 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚呢個包都正常發揮到既😹
5️⃣𝐷𝑜𝑢𝑔ℎ-𝑆𝑎𝑛𝑡
太甜🥴🥴檸檬味有啲假假的~
𝐶𝑜𝑛𝑐𝑙𝑢𝑠𝑖𝑜𝑛: 𝑚𝑢𝑠𝑡 𝑡𝑟𝑦 𝑡ℎ𝑒𝑖𝑟 𝑠𝑜𝑢𝑟𝑑𝑜𝑢𝑔ℎ 𝑐𝑜𝑚𝑏𝑖𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛💓💓