2020-12-06
因為約咗係香港大學站附近試粧,咁就順便睇吓有咩cafe可以悠閑一下。一search其實都有好幾間,不過比呢到有唔同flavor既咖啡吸引,就試試。初頭見有幾個人等緊位,心諗星期四差唔多2點都咁多人,點知等咗5分鐘,就等到。店員見我一座低就話daily pasta 賣晒,可以試all day breakfast或者其他sandwich, 咁我二話不說就要咗份all day breakfast, 至於咖啡,我掙扎試tiramisu 定Irish, 見自己都偏愛Bailey, 就試試Irish coffee. 我留意到原來舖頭得一個人走全埸,所以需時出餐同咖啡。先上的all day breakfast, 賣相精緻,有芝士炒滑蛋、蘑菇、香腸、煙三文魚、沙律同牛角包。最好食係個蛋,有蛋香味之餘加上芝士,又炒得滑!略覺得牛角包太脆口,缺少酥的感覺。至於杯咖啡,特別喜歡佢個杯的設計,佢隻杯係2層設計,由上枱開始計起碼30分鐘後,杯咖啡keep住熱,讚👍杯咖啡偏濃味,我記得是不含酒精,但有陣陣Bailey 味,可否讓店主再解說一下?整頓牛餐好寫意,而臨走前同店主閒談,是有誠意的,值得再次到訪!