2024-09-23
我想同你一齊食…可能只停留這一刻嘅高質西班牙brunch🍽️無錯~只停留於星期六日嘅weekend brunch!期待嚟緊嘅將來有一個可以同我分甘同味嘅partner,咁我就可以放膽探索如此豐富嘅happy meals 😎呢一間就係位於中環M88嘅一間擁有露天rooftop bar嘅西班牙餐廳!Weekend brunch $388/ppA Plate of Spanish Cold Cuts & Cheesewith Crystal Tomato Bread火腿、腸、芝士拼盤 滿滿dee!黑毛豬火腿同芝士一齊食🥰好幸福番茄麵包非常香脆,開胃不得!Perfectly Pink-ish, Gambas "Al Aillo', Garlic-chill Prawns蒜香辣椒蝦非常惹味,記得留返少少麵包點一點蒜油食!蝦肉彈牙爽口就不用說啦!Scallop Ceviche, Avocado Mousse, Shallot-LemonarassVinaigrette帶子新鮮,配上牛油果mouse入口更加香滑!非常清新Truffle & Cheese Bikini多士香脆可口,有埋黑松露同芝士,真係
可能只停留這一刻嘅高質西班牙brunch🍽️
Weekend brunch $388/pp
with Crystal Tomato Bread
火腿、腸、芝士拼盤 滿滿dee!
黑毛豬火腿同芝士一齊食🥰好幸福
番茄麵包非常香脆,開胃不得!
蒜香辣椒蝦非常惹味,記得留返少少麵包點一點蒜油食!
蝦肉彈牙爽口就不用說啦!
Vinaigrette
帶子新鮮,配上牛油果mouse入口更加香滑!非常清新
Truffle & Cheese Bikini
多士香脆可口,有埋黑松露同芝士,真係要趁熱食!
Spanish Suckling Pig in Honey Mustard
with Rosemary Potato & Padron Peppers
西班牙乳豬份量超級多😍皮脆肉嫩!入口滑捋捋!
Dry-aged Wagyu Bavette served with Organic Vegetables in Barolo Sauce +$48
熟成和牛medium啱啱好!肉質keep住粉嫩多汁,牛肉香味依然!配上巴羅洛紅酒醬汁 中和和牛嘅油膩,很不錯!
Basque Burnt Cheese Cake with Raspberry Coulis
芝士蛋糕入口香滑!
Churros with Chocolate Dip
西班牙餐廳必食之一Churros!食多兩條都唔嫌多🥰
Quiero Más (中環)
中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 20樓
#中環美食 #中環高質餐廳 #weekendbrunch #中環weekendbrunch