2016-10-05
早少少迎接星期五,星期四晚上我們收工後去左銅鑼灣行街食K Food其實是被樓下派傳單的姐姐吸引過去的個姐姐好好人,不停向我地推介,反正都未決定食咩,又好耐無食過韓國野!一於一試! Oppa! I am coming! Hahahah~ 餐廳原來好大!一整層都是!台既數目也不少,地方闊落!驚喜既係整間餐廳都是韓國店員!好似去左韓國咁餐牌選擇算多,可惜全部都好大份,建議多d人一齊食,可以試多幾種,開心d店員好有耐性地同我地推介新餐單~ 我地一於一試啦首先叫既係pig's feet with vegetables! 估唔到連冷盤都咁大份!豬腳調味唔算多,但質地唔錯,爽口彈牙!配菜有好多款,包括3色椒、中蝦、青瓜、蟹柳、洋蔥、海哲!海哲唔錯,爽口清新青瓜都3色椒也是很爽脆的!美中不足既係蟹柳比較粉同埋硬!而調味醬汁就甜甜辣辣、辣味是由wasbi 而黎的!所以令到整個前菜好開胃我地兩人把整碟清哂king size rib:真係估佢唔到! 超巨型最後當然係食唔哂!怪自己太貪心,其實叫一件已經足夠有餘⋯⋯上台時的確嚇親應該係我食過最大件既牛肋骨!!!!!上台熱了一會兒後,oppa就黎幫我地處理!op
店員好有耐性地同我地推介新餐單~ 我地一於一試啦
估唔到連冷盤都咁大份!
配菜有好多款,包括3色椒、中蝦、青瓜、蟹柳、洋蔥、海哲!
海哲唔錯,爽口清新
青瓜都3色椒也是很爽脆的!
美中不足既係蟹柳比較粉同埋硬!
我地兩人把整碟清哂
king size rib:
上台熱了一會兒後,oppa就黎幫我地處理!oppa 同美食當前....其實見到條骨都知道并不簡單
個人認為比美頂級牛肉圖片完全可以表達我所講既油脂分佈均勻
牛肋骨既牛味好重,煮得好淋!
特別鍾意食佢骨附近那些位置,更添口感
吊鹽水?!其實係blueberry cocktail! 當然是無酒精的
的確幾新奇!要飲呢杯其實唔簡單!
首先店員會幫手係餐台上面set個架!
然後掛上飲品,飲品要流到杯入面也可以自己控制!是有趣的
建議黎食既朋友約多d人一齊 開心share
整體黎講: