2018-01-21
周末通常都喺海港城遊走,說真的很多餐廳都試過,最近OTE開埋,餐廳陸續咁開,對我地兩公婆真係一個喜訊😍😍星期五放工嗰陣冇book位,去到只係得bar 枱,所以即刻book定第二晚星期六,希望坐得舒服啲咁去試吓,去到簡左坐窗邊近門口位置,一坐低就即刻不停睇Menu研究食咩佢哋選擇好多,刺身寿司串燒等等呢啲基本野,再加一啲日藉總廚嘅創作,好吸引下但係因為得同老公兩個人,所以最後點左一啲基本野先,下次再去食多啲唔同嘅嘢! 老公叫咗一杯mocktail, 叫衘守,一送到埋嚟,老公忍唔住講咗一句咁女仔嘅🤣🤣可能係因為插咗之花掛,我試飲咗一啖,酸酸地幾好飲👍🏻 刺身拼盤嚟到,個盤好大,但係入面嘅刺身都唔細,好厚身,有牡丹蝦,三文魚腩,Toro ,墨魚,帆立貝,油金魚,墨魚 等等共九款。然後黎到我最期待既佐賀和牛海膽卷,上面有小小魚子醬既點綴,入口味道口感唔錯,和午嫩海膽鮮甜,係馬糞海膽,只可惜差唔多$200一口,小女子都覺得有點貴🤣🤣其中一個侍應走過來話有一啲飛機貨餐牌上面冇,睇咗有啲咩,唔係太大興趣,但係突然間腦裏面閃過活北寄貝,就隨口問下有冇,點知真係有,一於食唔好諗,沒有失望😋 然後但壺土瓶
老公叫咗一杯mocktail, 叫衘守,一送到埋嚟,老公忍唔住講咗一句咁女仔嘅🤣🤣可能係因為插咗之花掛,我試飲咗一啖,酸酸地幾好飲👍🏻 刺身拼盤嚟到,個盤好大,但係入面嘅刺身都唔細,好厚身,有牡丹蝦,三文魚腩,Toro ,墨魚,帆立貝,油金魚,墨魚 等等共九款。然後黎到我最期待既佐賀和牛海膽卷,上面有小小魚子醬既點綴,入口味道口感唔錯,和午嫩海膽鮮甜,係馬糞海膽,只可惜差唔多$200一口,小女子都覺得有點貴🤣🤣其中一個侍應走過來話有一啲飛機貨餐牌上面冇,睇咗有啲咩,唔係太大興趣,但係突然間腦裏面閃過活北寄貝,就隨口問下有冇,點知真係有,一於食唔好諗,沒有失望😋 然後但壺土瓶蒸,說真的,好鐘意,飲落去好有日本feel,唔錯嘅選擇,其餘食物都唔差,只係嗰個黑松露豚肉鍋飯有啲油。想提一提就係佢哋嘅服務,我哋坐低用餐月左大概個半鐘,斟茶都斟得密,同埋好細心見到個碟有啲嘢就會主動過嚟換👍🏻👍🏻 最後就係想講個環境,雖然商場有公眾地方可以走出去睇夜景,但係經過餐廳出去,會有一啲室外嘅位置可以坐下飲嘢,唔太凍或者唔熱嘅時候夜晚出去飲杯野都好唔錯喎😍😍