2025-03-15 0 views
Have to say it’s one of the best Japanese restaurant in Tsim sha shui, great food and magnificent sea view, value lunch set is my to go every visit.Premium deluxe sashimi set comes with miso soup, appetiser, steam egg, rice and dessert.三色丼飯:uni, ikura, minced fatty tuna set also comes with miso soup, appetiser, steam egg, and dessert.Even though lunch sets comes with dessert, I always go for some extra as their Hochicha ice cream is to die for, best goes with a black coffee.

Premium  sashimi  platter

三色丼飯

Hochicha  ice  cream
Premium  sashimi  platter
三色丼飯
Hochicha  ice  cream
2025-03-03 51 views
如果你想望住維港食飯,記得Book定枱呀😉望見Menu樣樣都好想食😋今次叫左啲特別菜式: 松葉蟹肉水雲醋物,口感滑潺潺咸咸地咁,幾特別螢光魷魚沖漬日本黑毛和牛刺身,平時燒和牛就食得多,估唔到原來刺身都好好味😍油金魚薄切鵝肝粒,每一片既魚都有鵝肝配搭有一樣食物每次食日本菜我都一樣要叫,就係免治雞肉串,一定要配雞蛋先好味😋最後叫左個柚子雪葩甜品超滿足😌
如果你想望住維港食飯,記得Book定枱呀😉
望見Menu樣樣都好想食😋
今次叫左啲特別菜式:
松葉蟹肉水雲醋物,口感滑潺潺咸咸地咁,幾特別

螢光魷魚沖漬

油金魚薄切鵝肝粒,每一片既魚都有鵝肝配搭

最後叫左個柚子雪葩甜品超滿足😌

2025-02-28
$800 (Dinner)
2025-02-21 244 views
服務太差,簡直俾錢買難受,完全唔值呢個價!一入座啲侍應已經企係張枱隔離大大聲咁傾計。上菜速度好快,但係未食完就已經埋嚟要收嘢。期間一個男侍應埋嚟收碟,一度想拎走我未飲過嘅麵豉湯。佢發現仲有嘅時候放返低,但係整反咗個蓋,用碗湯浸住咗個蓋。問題係佢完全無諗過整返好佢,或者換過碗湯,就咁行走咗🙄。入座嘅時候佢有講話用餐時間90分鐘,但係佢一早就上甜品,未食完嘅嘢照收走,食咗1個鐘都未夠就用行動趕你走。加上環境好嘈雜,用餐體驗勁差!唯一可取係佢食物唔錯。
服務太差,簡直俾錢買難受,完全唔值呢個價!
一入座啲侍應已經企係張枱隔離大大聲咁傾計。
加上環境好嘈雜,用餐體驗勁差!
唯一可取係佢食物唔錯。
2025-02-21
2025-02-09 445 views
假日黎食午餐 好彩book咗位 見Walk in都已經冇晒位叫咗個壽司set 魚生新鮮 隨餐仲有沙律前菜 麵豉湯 茶碗蒸 同甜品蕨餅 茶碗蒸好滑,值得一試👍🏻 成個餐份量都足夠, 食到好飽雖然餐廳環境寬敞 但店員不停嚟收碟 甚至未食完嘅茶碗蒸都想收 甜品都未上就已經比單我哋埋感覺有少少壓迫 同朋友傾偈都不能盡興明白假日多人想做多幾轉生意 但希望能顧及客人用餐體驗 取得平衡🥲
假日黎食午餐 好彩book咗位
見Walk in都已經冇晒位

茶碗蒸好滑,值得一試👍🏻 成個餐份量都足夠, 食到好飽

感覺有少少壓迫 同朋友傾偈都不能盡興

2025-01-11 984 views
去之前都有係網上睇過Menu,大概都諗咗食咩入到去,再認真望一次個Menu時發現有海膽飯!$3xx 都算幾合理然後就說服自己叫,點知侍應同我講冇海膽😨我既心情又落左谷底最後就揀番一開始睇中既牛肉烏冬前菜,麵 水準都幾好👍唔會因為係大眾化既野就Hea但最令我驚喜係蕨餅我有幻想過,甜品可能係雪糕或者蛋糕當佢上枱之後,OMG 係我最鍾意食嘅蕨餅原本餐飯因為無得食海膽飯有d失望但呢個蕨餅令我滿足返😆唯一美中不足係每張枱之間距離都幾近環境小小嘈,反而欣賞唔到外面環境
去之前都有係網上睇過Menu,大概都諗咗食咩
入到去,再認真望一次個Menu時
發現有海膽飯!$3xx 都算幾合理
然後就說服自己叫,點知侍應同我講冇海膽😨
我既心情又落左谷底
最後就揀番一開始睇中既牛肉烏冬

前菜,麵 水準都幾好👍

唔會因為係大眾化既野就Hea
但最令我驚喜係蕨餅

我有幻想過,甜品可能係雪糕或者蛋糕
當佢上枱之後,OMG 係我最鍾意食嘅蕨餅

原本餐飯因為無得食海膽飯有d失望
但呢個蕨餅令我滿足返😆

唯一美中不足係
每張枱之間距離都幾近
環境小小嘈,反而欣賞唔到外面環境
2025-01-08
$150 (Lunch)
2024-12-29 1411 views
🐝尖沙咀|海港城節日抵食海景日本靚靚餐廳成日擔心聖誕節出去食飯會俾人劏,無意之中發現呢一間人均只需要二百幾就可以食日本餐廳,仲有靚靚海景。超級推薦迷你丼飯餐 $238 7/10包括前菜可以選擇兩款迷你丼飯仲有蕎麥麵或者烏冬最後仲包埋甜品迷你丼飯超級多選擇,整體幾高質。試咗鰻魚丼飯,天婦羅丼飯,海膽三文魚丼飯,吞拿魚蓉丼飯。魚生都好新鮮,海膽完全冇腥味好鮮甜,吞拿魚蓉好肥美。鰻魚同天婦羅表現都唔錯。有埋前菜同埋甜品,好滿足!性價比滿分天穴 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OTE 304號舖
🐝
尖沙咀|海港城節日抵食海景日本靚靚餐廳

超級推薦迷你丼飯餐 $238 7/10
包括前菜
可以選擇兩款迷你丼飯
仲有蕎麥麵或者烏冬
最後仲包埋甜品

迷你丼飯超級多選擇,整體幾高質。
試咗鰻魚丼飯,天婦羅丼飯,海膽三文魚丼飯,吞拿魚蓉丼飯。
魚生都好新鮮,海膽完全冇腥味好鮮甜,吞拿魚蓉好肥美。
鰻魚同天婦羅表現都唔錯。
有埋前菜同埋甜品,好滿足!

性價比滿分

天穴 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OTE 304號舖
2024-11-08 2559 views
靚靚預早咗一個月卜位點了一個刺身御膳、海鮮丼雜錦魚生飯、特上天扶良御膳每樣魚都好好味🤤海膽和蝦好鮮甜😋壽司飯硬度味道都好正位天婦羅炸得恰到好處外殼香脆內餡卻能保持濕潤 一句講晒好正🫶🏼食到好飽😬@anaten_hk
靚靚預早咗一個月卜位

好正🫶🏼
食到好飽😬

@anaten_hk
2024-11-04
$350 (Tea)
Celebration
Birthday
  • 雜錦魚生飯
  • 特上刺身御膳
朋友生日想食日本菜,揀左去海港城海運大廈OTE既「天穴」慶祝🎉特上刺身拼盤(9款)特上壽司拼盤(12款)牛油果軟選蟹(卷物)松葉蟹肉溫泉玉子沙律銀鱈魚松露雞白湯石鍋飯佐賀牛壽喜燒蒜味噌燒原隻帶子天穴風田樂茄子燒秋葵燒一口番薯鹿兒島黑豚荔枝卷刺身同壽司都新鮮美味,特別鍾意銀鱈魚松露雞白湯石鍋飯,個雞白湯好好飲,另外風田樂茄子個甜味噌同茄子好夾,整體食物都不錯我都幾鍾意OTE呢邊既餐廳,可以望住維港景色,餐廳又坐得舒適,都係一個慶祝節日既唔錯選擇

特上刺身拼盤(9款)

特上壽司拼盤(12款)

牛油果軟選蟹(卷物)

松葉蟹肉溫泉玉子沙律

佐賀牛壽喜燒

蒜味噌燒原隻帶子

天穴風田樂茄子
燒秋葵
燒一口番薯
鹿兒島黑豚荔枝卷

刺身壽司都新鮮美味,特別鍾意銀鱈魚松露雞白湯石鍋飯,個雞白湯好好飲,另外風田樂茄子個甜味噌同茄子好夾,整體食物都不錯

2024-05-22 4954 views
會員必食日本餐廳:7/3同朋友去咗呢間日本餐廳,真係享受到地道的日本料理!餐廳簡潔乾淨,氣氛寧靜。我試咗佢哋嘅壽司和刺身,味道新鮮美味!每一塊壽司都精心製作,刺身魚肉鮮嫩,絕對是日本料理愛好者的天堂。服務員有禮貌且專業,提供貼心的服務。這個用餐體驗讓我彷彿置身於日本,非常推薦!
會員必食日本餐廳:
7/3同朋友去咗呢間日本餐廳,真係享受到地道的日本料理!餐廳簡潔乾淨,氣氛寧靜。我試咗佢哋嘅壽司刺身,味道新鮮美味!每一塊壽司都精心製作,刺身魚肉鮮嫩,絕對是日本料理愛好者的天堂。服務員有禮貌且專業,提供貼心的服務。這個用餐體驗讓我彷彿置身於日本,非常推薦!
2024-05-19 4417 views
每次到尖沙咀,我都會到天穴食飯。上星期去天穴食午餐,安排座位十份搞笑。因為無訂位被安排坐Bar 枱, 坐Bar 枱其實無所謂,但最搞笑,對面的廚師係到斬豬骨,啲碎肉碎骨彈哂出嚟,喺我哋前面,我們要求轉過隔離兩個位,職員竟無動於衷一間高級日本餐廳的服務和安排真的令我「讚嘆不已」真的於非常失望。
一間高級日本餐廳的服務和安排真的令我「讚嘆不已」
真的於非常失望。
2024-04-05 4157 views
好久沒吃刺身了啦,剛好海港城買東西送了優惠券家裡人吃過覺得好吃就去嘗嘗。🍣特上刺身拼盤一共9款不同的刺身,首先擺盤吸睛,非常精美好看。真的很新鮮!我本身不怎麼愛吃都覺得好好吃👍🍖日本和牛刺身我超愛和牛!也吃過不少和牛刺身,肉的質地細膩,油花均勻。但我覺得和牛烤一烤會比較好吃。🍣彩色芝麻天扶良蝦卷芝麻味很香,蝦很鮮,很彈牙!除了芝麻會塞牙🍲銀鱈魚松露白湯石鍋飯好吃!魚外脆內軟,加上泡在白湯的飯,很入味。淡淡的松露香,吃不停。🍲汁燒黑松露豚肉鍋飯這個沒有上一個驚艷,但豬肉片好吃,整體的飯都很香!人均:500+💰

🍣特上刺身拼盤

🍖日本和牛刺身

🍣彩色芝麻天扶良蝦卷
芝麻味很香,蝦很鮮,很彈牙!除了芝麻會塞牙

🍲銀鱈魚松露白湯石鍋飯

🍲汁燒黑松露豚肉鍋飯
這個沒有上一個驚艷,但豬肉片好吃,整體的飯都很香!

人均:500+💰
銀鱈魚松露白湯石鍋飯
汁燒黑松露豚肉鍋飯
  • 銀鱈魚松露雞白湯石鍋飯
2024-03-23 2846 views
我會稱呼 天穴 做唔會中伏/踩雷嘅日本壽司店。去過好多次,出餐質素依然保持到高水準,表現十分穩定我推薦三文魚子海膽丼!三文魚子是這個丼的重要材料,帶有豐富的魚油和營養價值,口感鮮美,是我最喜愛的食材之一!!海膽則為這道菜增添了獨特的風味與奢華感!咬下那一口三文魚子海膽丼的一瞬間,一股鮮美的海洋風味立刻在口腔中散發開來,配上海膽的濃郁滋味,每一啖都像是在享受一場極致的海鮮盛宴,讓人彷彿置身於海洋深處。就連醋飯都可以好好感襯托到三文魚子和海膽的美味。
我會稱呼 天穴 做唔會中伏/踩雷嘅日本壽司店。

去過好多次,出餐質素依然保持到高水準,表現十分穩定

$450 (Lunch)
2024-03-09 2527 views
每一道菜都能滿足到色香味俱全的級數要求,最令我感到齒頰留香的一味就是連魚鱗一拼炸得香脆肉嫩的魚(忘記係咩魚🤣)雖然整頓飯都好豐富飽足,但這個魚確係令人有一種好想再來多一碟的衝動更要一提就係環境舒適寬敞,窗口靚海景位,仲要係喺冇訂枱嘅情況下都坐到張靚景位,由前菜、刺身及壽司都係超級新鮮美味,曾經有人話廚師發板係唔值係搵人笨,但係能夠做到令客人感到好食之外又令你感受得到廚師所付出嘅心機,又點可以一竹篙打一船人呢🤭
更要一提就係環境舒適寬敞,窗口靚海景位,仲要係喺冇訂枱嘅情況下都坐到張靚景位,由前菜、刺身壽司都係超級新鮮美味,曾經有人話廚師發板係唔值係搵人笨,但係能夠做到令客人感到好食之外又令你感受得到廚師所付出嘅心機,又點可以一竹篙打一船人呢🤭
2023-12-06
$2200 (Lunch)
  • 廚師發板
2023-12-11 3697 views
和闺蜜们逛完街,正好是饭点,之前打电话订位的时候,不给订…晚上七点钟walk in,竟然也有位置~可惜,海景是朝着西九龙的海景,朝着中环的海景听说要提前一个月。🌿关于环境:硬件设计不错,低调的奢华,总体氛围ok。两面朝海,风景宜人发现竟然没有人坐吧台~其实一两个人的话,坐吧台更有氛围….💁关于服务:服务总体ok无功无过,这个价位的正常水准吧.🍣关于出品:总体不错,还会再想去的水准。🫶海胆配高汤嗜喱 非常有特色的一款前餐第一次这种形式的海胆属于入口有点儿小惊艳的感觉🫶美海胆 要了四分之一板海胆量不算大~最原始的吃法,一口入海的清甜🫶寿喜烧 入口即化的和牛,实在是美味汤底不会过于甜腻,暖到心头.总体很不错的用餐体验ps.这家刺身都是日本原产地的闺蜜们还是“心有余悸”,就没有点刺身和寿司有点儿小遗憾,下次补上😋
和闺蜜们逛完街,正好是饭点,之前打电话订位的时候,不给订…
晚上七点钟walk in,竟然也有位置~
🌿关于环境:
硬件设计不错,低调的奢华,总体氛围ok。
两面朝海,风景宜人
发现竟然没有人坐吧台~
其实一两个人的话,坐吧台更有氛围…

💁关于服务:
服务总体ok
无功无过,这个价位的正常水准吧
🍣关于出品:
总体不错,还会再想去的水准。
🫶海胆配高汤嗜喱
非常有特色的一款前餐
第一次这种形式的海胆
属于入口有点儿小惊艳的感觉

🫶美海胆
要了四分之一板海胆
量不算大~
最原始的吃法,一口入海的清甜

🫶寿喜烧
入口即化的和牛,实在是美味
汤底不会过于甜腻,暖到心头

总体很不错的用餐体验
ps.这家刺身都是日本原产地的
闺蜜们还是“心有余悸”,就没有点刺身和寿司
有点儿小遗憾,下次补上😋
2023-10-18 3523 views
天穴 真係人如其名 天一般嘅水準❤️❤️👍每一次無論排隊有幾多人 我都會慕名而去👍❤️💕其實好鍾意呢一個集團 佢哋 嘅日本菜式真係非同凡響 👍👍👍🫠🫠尤其是尖沙咀呢一間天穴佢仲融合有埋日本鐵板燒嘅菜單都喺裏面💕💕💕💕👍你唔單止係食緊壽司同時 💕你仲可以食緊你平時去食鐵板燒餐廳入面菜單嘅菜式🫠🫠🫠🫠❤️💕就係呢一點已經係好加分 佢唔係求其畀你而係你真係以為你食緊專業嘅鐵板燒餐廳既菜 就好似你不嬲去食鐵板燒餐廳你唔好預佢有啲好精緻嘅壽司會畀你選擇但係呢一間係同時擁有 可遇不可求🫠🫠👍 佢嘅壽司我諗唔使我多講大家都知道佢有嘅精緻💕佢嘅鐵板燒料理例如佢嘅鯛魚湯簡直係超出出面嘅水準
天穴
真係人如其名 天一般嘅水準❤️❤️👍