2024-05-01
今次我地去左旺角東火車站既新世紀廣場行街,呢個商場都好大,好多野睇同好多野食,仲有個室外遊樂場比小朋友玩,我地就揀左呢間西餐廳食飯啦😛餐廳門口幾張枱有d室外feel,入到去比較多2人枱,不過拼埋一齊都可以變成大枱,而客人身後有個位擺袋,幾好既服務😬Maple Bacon Cheese Burger($105)跟薯條或沙律(+$25)呢個漢堡包可以加$25成為餐,可以選擇配薯條或者沙律,我就揀左配沙律,一來冇咁熱氣,二來呢度既薯條有好多口味,另外再叫一份仲好,漢堡包既材料有安格斯牛肉,楓禁漿煙肉&芝士,賣相幾靚,size適中,煙肉係濃底脆脆既,同漢堡包好夾,塊牛肉都好多汁🍔🥗Sea Urchin & Scallop Linguine($178)呢個意粉就有新鮮海膽,香煎帶子&蟹肉海膽忌廉汁,d餸幾有日式風味,海膽一d都唔腥,碟意粉勁多汁,我自己就好鐘意多醬既意粉,所以呢個意粉我好滿意👏🏻三重芝士醬薯條($53)呢度好多唔同口味薯條,我就係個芝士控,揀左呢款三重芝士醬薯條,佢個三重芝士係芝士醬,芝士粒同芝士粉,一次過有曬唔同味道🍟🧀The Pantry's Pancake($108)Pan
三重芝士醬薯條($53)
The Pantry's Pancake($108)
Pancake我地揀左原味既,賣相好靚,冇點糖漿已經好好味,食落好香既蛋味,口感軟綿綿,加埋糖漿就更正🥞
薄荷朱古力奶昔($58)
薄荷味既奶昔比較少見,入口有好清新既薄荷味,飲完醒神曬🤩
呢間餐廳我覺得甜品飲品方面比較突出,主食都有唔錯既水準,店員既服務態度好好,會不時幫手加水同埋收碟,值得一讚👍🏻