2022-02-08
⭐️⭐️⭐️⭐️📍當文歷餅店by Dominique Ansel (中環)~ 楓糖牛角包吐司 ($48)~ 麻糬花生甜酥 ($38)~ 原粒蒜頭牛角包 ($38)🍴聽講呢個牛角包吐司都幾岀名,所以今日咁啱經過就買左幾款麵包嚟試下😋,為食妹偏好食熱辣辣嘅麵包所以全部麵包都用氣炸鍋翻熱咗先食🔥首先試咗個楓糖牛角包吐司先,原來佢都幾大個,為食妹個氣炸鍋太細要切一半先放得入🌚,翻熱咗有好香甜嘅楓糖香味,咬落鬆脆有牛油香但唔會膩,切開仲有好整齊好靚嘅蜂巢花紋,唔會中間空心咗,唔錯幾好食👍🏻👍🏻原粒蒜頭牛角包整熱咗之後唔係好食到原粒蒜頭👉🏻👈🏻,不過每啖都有好濃烈嘅蒜頭味,充滿鹹香都幾正,咬開都係紮實唔係空心嘅,不過呢款食落就有少少油🙈最後試埋麻糬花生甜酥,麻糬係偏軟糯唔係煙韌type,為食妹係重度煙韌控所以覺得普通啲🤭,花生醬唔係滑身嘅係有少少粗糙感,花生味都濃嘅不過整體偏甜咗少少,但值得一讚喺酥皮鬆脆唔油膩🤗甜品款款都好靚,但係早有耳聞係味道偏甜嘅嘅,所以為食妹就無買嚟試喇🤫—————————⭐️⭐️⭐️⭐️💲💲
📍當文歷餅店by Dominique Ansel (中環)
~ 楓糖牛角包吐司 ($48)
~ 麻糬花生甜酥 ($38)
~ 原粒蒜頭牛角包 ($38)
—————————
⭐️⭐️⭐️⭐️