2020-11-20
講咗好耐話想帶寶貝過嚟南豐紗廠 行吓😁終於嚟咗啦⋯約埋朋友同狗子們一齊嚟⋯雖然係星期日但係都唔算多人😁👍🏼唔錯唔錯!一場嚟到梗係要吸一吸啲文青 嘅氣息啦🤣🤣🤣點可以錯過喺打卡熱點 ⋯中庭樓梯 打個卡啊今次入到黎都比較晏 差不多6點 咁就決定食埋晚飯啦揀左呢間petfriendly Fleur 以食用花 為主題嘅餐廳差不多每樣食物碟上都有食用花做點綴 色彩繽紛 食慾大增🎵顏色豔了 香味香了 花都開好了🎶🎶你是我的 我有愛了 世界完成了🎵 S.H.E🤣相信做主人一定明白⋯帶住寵物好多地方都唔方便 尤其係餐廳🍴👍🏼呢間pet friendly既店,佢哋會拎坐墊俾狗狗坐行過都會摸下啲狗狗 Feel到係有愛心嘅員工♥️/Meat Lover $118鹿兒島豬扒 配上竹炭麵包、自家制醃紅椰菜、青蘋果椰菜沙律、是拉差沙律醬、食用花上到枱大家都呆咗 因為真係好大份豬扒嘅厚度就嚟要比竹炭包仲要厚😍雖然咁厚 但係完全冇煮過龍嘅現象仍然都係好Juice外脆內軟✨💯🤣/Beef Lover $1786小時慢煮牛面頰肉8oz 配上薯蓉、大葱、法式牛濃汁、食用花朋友叫咗呢份慢煮牛面豬登聽佢哋講初初食覺得幾好 但係越
終於嚟咗啦⋯約埋朋友同狗子們一齊嚟⋯
雖然係星期日但係都唔算多人😁👍🏼唔錯唔錯!
一場嚟到梗係要吸一吸啲文青 嘅氣息啦🤣🤣🤣
點可以錯過喺打卡熱點 ⋯中庭樓梯 打個卡啊
今次入到黎都比較晏 差不多6點 咁就決定食埋晚飯啦
差不多每樣食物碟上都有食用花做點綴 色彩繽紛 食慾大增
🎵顏色豔了 香味香了 花都開好了🎶
🎶你是我的 我有愛了 世界完成了🎵 S.H.E🤣
相信做主人一定明白⋯帶住寵物好多地方都唔方便 尤其係餐廳🍴
👍🏼呢間pet friendly既店,佢哋會拎坐墊俾狗狗坐
行過都會摸下啲狗狗 Feel到係有愛心嘅員工♥️
朋友叫咗呢份慢煮牛面豬登
聽佢哋講初初食覺得幾好 但係越食就覺得越唔好味
我試咗個薯蓉 都幾creamy應該都落咗幾重牛油😅
Burger Lover $128
和牛牛扒 配上竹炭漢堡、車打芝士、自家製醃蘿蔔、芥末籽沙律醬,食用花
牛扒唔會太熟 仲有肉汁滴出嚟
大概有4-5舊和牛 咬落好香牛味 我覺得可以🙋🏻♀️😍
French Toast $118
牛奶甜麵包 配上玉桂忌廉、甜煮啤梨、橙果醬、新鮮雜莓甜果、食用花
最後叫咗個甜品 擺盤的確好靚
但我覺得比較可惜嘅係佢個多士有啲太細 好似兩啖就食完
反而係個啤梨幾有特色 幾得意😎 以呢個價錢來講有少少唔值
Puppy Lover $45/大份
香蕉蛋糕、甘筍、雞胸肉
帶埋寶貝們來當然要叫個寵物餐比佢啦 唔係嬲死我地都似啊
兩條雞胸肉 兩個香蕉蛋糕 再加少少狗骨頭形狀既紅蘿蔔
食到佢哋舔舔脷 返屋企都唔使再食晚餐啦
P.S整體來講我對呢間餐廳嘅評價幾高!
仲有都想提一提佢哋嘅服務態度都幾好👍🏼👍🏼✨