呢間集中係港島區嘅Pizzeria Italia,係一間專門賣意大利Pizza嘅餐廳,最近都推出咗一個特別優惠,就係指定時間堂食pizza半價,外賣pizza6折,真係好吸引。咁我收工就買左兩款招牌Pizza,分別係Pizza Marinara同Peperoni。首先係Pizza Marinara,呢款Pizza唔加芝士,只有番茄醬同埋蒜茸,但係味道卻好香濃。Pizza底薄身脆,烤得啱啱好,配埋醃製嘅橄欖,食落都好開胃。如果你鍾意蒜味同埋唔鍾意芝士,咁呢款Pizza絕對係一個好選擇。另一款係Peperoni Pizza,呢款Pizza加咗芝士同埋Peperoni腸肉。Pizza底同Peperoni都烤得啱啱好,芝士煮得融化,好好食。Peperoni腸肉肉質唔會太硬,配埋芝士就係一絕,好好味。總括而言,Pizzeria Italia嘅Pizza質素都好高。如果你鍾意Pizza,一定要嚟呢到試下,而家仲有半價優惠添!

TakeAway