2021-05-12
今日媽咪熄爐一日!叫我去買pizza食😋🍕 我去咗公司附近呢間Mamamia! Pizzeria買咗一個12吋pizza、一個意粉、一個小食,喺屋企開個小型美食party喇🥳🍕 Mama mia Double Deluxe 招牌mama mia薄餅 ($158)🍕 Four Cheese 芝士四重奏 (雙併+$40)我揀咗個雙拼pizza,滿足晒全部屋企人嘅願望!招牌pizza係辣嘅,呀哥最愛!芝士之鬼都一次過滿足埋😆!我超推薦Mama Mia!薄餅, 佢真係有超多配料咖, 包括莎樂美腸、意大利辣肉腸、香腸同有少少似牛腩嘅牛臉肉, 淨係腸已經三種, 超滿足到食肉獸! 而且香香辣辣好惹味! 至於四重芝士就係水牛芝士碎、車打芝士、水牛芝士同意大利藍芝士, 就算係薄批都可以輕易拉絲!😋 仲有秘製醬汁點pizza邊食, 唔怕個邊冇配料會dry喇!🧀 脆炸水牛芝士棒 ($69)小食揀咗炸芝士棒, 一盒有五條, 配蒜蓉香草醬😚 個皮炸到又酥又脆, 但唔會厚, 內裏就係滿滿嘅水牛芝士, 好邪惡啊!🍝 蒜油大蝦意粉 ($98)最後叫嘅呢個意粉係店員推薦嘅, 佢嘅配料有蒜片辣椒、虎蝦、羅勒同橄欖油, 聽
🍕 Four Cheese 芝士四重奏 (雙併+$40)
🧀 脆炸水牛芝士棒 ($69)
🍝 蒜油大蝦意粉 ($98)
最後叫嘅呢個意粉係店員推薦嘅, 佢嘅配料有蒜片辣椒、虎蝦、羅勒同橄欖油, 聽店員講, 成個意粉嘅汁都係虎蝦汁嚟咖, 唔怪得咁香喇! 呢個意粉我都十分推薦, 香香辣辣(小辣, 平時食開清湯嘅人都輕鬆食到), 好易就唔覺意食晒全個😝