(Non-member)
2008-06-15 65 views
bf生日,所以一早book左座~~我4-5年前來過felix,4-5年後重臨舊地,service仍然非常好而且今次仲有window seat (望海),,感覺真係超正: honey第一次來,即刻有"嘩"一聲0既感覺,因為對正海景,一路食,一路睇景,超RoMantic~~講番食物,appetisers : Tuna Sashimi, OysterTuna好fresh,上面應該係仲有些煙肉,不太salty,好味Oyster仲正,(好新鮮,)食晒0的Lobster後,廚師建議飲埋隔離杯vodka (我無飲,honey飲了)之後是:Foie gras 2 ways , 另一個好似肉丸0既野(不清楚叫咩名)鵝肝好得意,一邊係煮熟左,另一邊果個係將鵝肝放入一個pear入面,好精緻。我個人就like食熟果邊多些,pear果邊我不太like果種味(應該係有浸過酒的)而honey果個肉丸的物體,味道非常好,加埋0的sauce,好好味^^之後再來soup:牛尾湯,crab soup我果個牛尾湯中間放了一個好似"小籠包"0既東西,食左先知原來入面係牛脷,但呢個湯真係唔多好飲,好似雞精的味道(比雞精更salt

之後再來soup:
牛尾湯,crab soup
我果個牛尾湯中間放了一個好似"小籠包"0既東西,食左先知原來入面係牛脷,但呢個湯真係唔多好飲,好似雞精的味道(比雞精更salty),我飲左幾啖就無飲了~~
honey 果個 crab soup正常好多,飲番正常飲開的白湯,中間還有蟹肉,yummy~~

main course:
Wagyu Beef Striploin, Yukon Potato Gnocchi
Tasmanian Salmon, Parsnip Gratin

Wagyu味道好出.honey話應該係焗出來的,不過我又覺得未到入口即溶的感覺,不過0的sauce真係好好~
Salmon其實整得幾好,不過我本身對熟0既Salmon麻麻,所以都俾左一半honey食,不過呢個sauce又係yummy~~

cake & dessert:
我特別準備左個cake俾honey,個cake好靚,而且仲超好味~~
另一個dessert,應該係送的(我見每台都有)....不過真係咪道麻麻地~~
佢個jelly,好似咬緊一塊勁甜0既糖咁,好唔掂~~
另一個Passion Fruit tart, 味道比jely好好多,.不過就好似sour左0的~~

over all, 全晚好滿意^^ 同另一半一齊去岩晒^^
TUNA
OYSTER,
WAGYU
SALMON
$1500 ABOVE (Dinner)
TUNA
OYSTER,