BKK

2024-06-09 2159 views
強烈推薦PMQ 真正的瑰寶 --- BKK 每道菜都可以完全感愛到餐廳對正宗泰式烹飪技術的熱情,加上新鮮的本地食材令每道菜都發揮得十分淋漓盡致。 🥘冬蔭功湯酸辣嘅湯底夠晒開胃🤪,味道甜酸香辣齊備,不過感覺有少少偏鹹😅。有兩隻爽彈的蝦,蘑菇的份量好多,夠晒滿足☺️,不會辣到令人難以接受同時先刺激味蕾等你食慾大開🥗香辣炒通菜有火喉 好香口 但就會偏辣少少🌶️,同係泰國食一樣咁辣下,係有正宗泰國食嘅味道🔥🍝虎蝦金邊粉金邊粉好出色😝,炒得入味唔會過鹹或者甜😙而且鑊氣十足。配埋爽口彈牙嘅虎蝦🦐同配料口感夠晒豐富🤓金邊粉QQ有勁,配上鮮美的海鮮,是很棒的主菜選擇🐥泰皇咖哩雞甜、鹹、辣、濃的味道的融合。 雞塊新鮮又大又多汁🥰,很好地吸收了咖哩醬的味道。 香料為菜餚增添了特殊的芳香氣息,增強了其整體風味,每一口都是甜、酸、辣、鹹的味道,與鮮嫩多汁嘅雞肉完美搭配,口味豐富層次分明👍🏻。🥭芒果糯米飯成熟的芒果甜美多汁令人難以抗拒,加上微暖♨️、微鹹的糯米🍚和甘美的椰奶醬完美搭配。 完全就係一道令人愉悅的經典泰國甜品組合!芒果和椰子是絕配💯💯💯。糯米煮得恰到好處,非常有嚼勁,與柔軟甘美的芒果形成鮮明對比🍹Tu
強烈推薦PMQ 真正的瑰寶 --- BKK

🥘冬蔭功湯

🥗香辣炒通菜

🍝虎蝦金邊粉

🐥泰皇咖哩雞

🥭芒果糯米飯

🍹Tuk-tuk journey
餐廳的招牌雞尾酒之一🍸,其中包含椰子朗姆酒🥥和泰國青檸🍋等成分,Coconut Rum🥥嘅香氣配搭混合咗泰式青檸🍋‍同班蘭嘅椰奶令感覺更加清新🍀。濃郁嘅椰香同斑蘭味加上薑啤酒🍺,中和咗本身嘅甜同膩😌。味道甜甜的,有點像椰子糖的味道

🍹Calamansi Lemonade
呢杯mocktail混合咗薑🫚,番石榴同百香果等材料。飲落去帶有清爽豐富嘅果味🍋同微微嘅酸甜感,夠晒清新爽口🍀。完美地中和左呢餐辛辣盛宴,感覺好似淨化左我地既味蕾,不錯的選擇

PMQ元創方為用餐體驗增添了整體魅力。 如果您正在尋找結合藝術、文化和獨特風味的美食之旅,這家餐廳應該是您的首選。
  • 芒果糯米飯