2022-02-13
𝐏𝐨𝐞𝐦📍 5/F, LKF Tower, 33 Wyndham St, Central疫情嚴重咗之後真係少咗好多去堂食😥係呢度都提吓大家保重身體今次我哋去咗位於中環這一間米芝蓮推介嘅印尼菜餐廳佢哋嘅主題係inspired by峇里所以裝修好有東南亞feel,夠晒exotic🌴除咗餐廳主題同裝修都想營造峇里風格之外,佢哋嘅菜式都想保留返印尼嘅傳統-家庭式嘅dining culture,食物份量都較大以sharing為主上次嚟呢間餐廳食過佢哋嘅lunch set,覺得嘢食同環境都唔錯,所以今次我哋就試吓佢哋嘅weekend brunch (to share) $398 per guest由於佢太多碟菜我就唔一一仔細講啦以下有🌟嘅係我覺得較出色嘅菜式𝗧𝗼 𝗯𝗲𝗴𝗶𝗻𝘗𝘳𝘢𝘸𝘯 & 𝘔𝘦𝘭𝘪𝘯𝘫𝘰 𝘤𝘳𝘢𝘤𝘬𝘦𝘳𝘴 蝦片同豆酥片6.5/10𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘣𝘦𝘭𝘭𝘺 吞拿魚刺身沙律7/10𝘓𝘶𝘮𝘱𝘪𝘢 雞肉炸春卷 7.5/10 🌟𝘑𝘢𝘨𝘶𝘯𝘨 𝘔𝘢𝘯𝘪𝘴 粟米粒配椰子乳酪醬汁 7.5/10𝘓𝘢𝘸𝘢𝘳 𝘗𝘢𝘱𝘢𝘺𝘢 青木瓜配四季豆 5/10𝗜𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗶𝗱𝗱𝗹𝗲𝘞𝘢𝘨𝘺𝘶 𝘣𝘦𝘦𝘧 𝘳𝘦𝘯𝘥𝘢
疫情嚴重咗之後真係少咗好多去堂食😥係呢度都提吓大家保重身體
𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘣𝘦𝘭𝘭𝘺 吞拿魚刺身沙律7/10
𝘓𝘶𝘮𝘱𝘪𝘢 雞肉炸春卷 7.5/10 🌟
𝘓𝘢𝘸𝘢𝘳 𝘗𝘢𝘱𝘢𝘺𝘢 青木瓜配四季豆 5/10
𝗜𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗶𝗱𝗱𝗹𝗲
𝘞𝘢𝘨𝘺𝘶 𝘣𝘦𝘦𝘧 𝘳𝘦𝘯𝘥𝘢𝘯𝘨 慢煮牛肉配薯菜 8.5/10🌟
𝘉𝘢𝘣𝘪 𝘬𝘦𝘣𝘢𝘱 𝘣𝘢𝘭𝘪𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘱𝘰𝘳𝘬 𝘣𝘦𝘭𝘭𝘺 𝘴𝘵𝘦𝘸 峇里style五花腩 8/10🌟
𝘗𝘦𝘱𝘦𝘴 𝘪𝘬𝘢𝘯 𝘳𝘦𝘥 𝘴𝘯𝘢𝘱𝘱𝘦𝘳 香蕉葉釀紅獅魚 6.5/10
𝘊𝘶𝘳𝘳𝘺 𝘩𝘪𝘫𝘢𝘶 蔬菜椰子綠咖喱 6.5/10
甜品最後係sorbet芝士蛋糕,睇到相都見到佢本身已經冇咩特別,加上味道我覺得真係好麻麻所以就唔詳細講啦😂
今次對佢哋嘅weekend brunch有啲失望
食物質素好一般,只係勝在食物分量夠晒多
同埋環境適合坐耐啲傾偈同chill下
不過兩個人埋單大概$850,以佢呢個價錢可以有好多更加好嘅brunch選擇
下次都係過嚟食翻lunch set算啦🥲
Follow our IG for more food posts:
@itsoureatingdiary_