2009-06-06 19 views
之前在灣仔個間鬼老burger度見到有d burger加錢就有poutine。咁咩係poutine呢?原來係quebec的薯條,上面仲加d芝士同肉汁。咁我地好夾硬咁都將佢同法國associate一齊,係去LV展之前食啦。一入去個收銀就好好招呼,攞d免費sample俾我地。初頭以為只可以食個杯裡面的一條,但原來成杯都俾晒我地食, 真係唔夠飽食sample食飽。d套餐的組合好亂,一時又話combo冇汁,唔知加幾錢又有汁,真係頭都暈埋,最後都係揀左一個regular的poutine兩個人share食。個poutine的份量好大,又有肉汁又有芝士,真係食到滯。d薯條連薯皮食,好有薯仔味,又好夠汁,就算唔夠都可以加茄汁mustard加青瓜,絕對冇可能冇味,可惜如果唔加醬的話,得肉汁d味唔係太多層次,d芝士味又唔夠濃,如果焗一焗d芝士仲香。d薯條有small,regular,同一隻更大既,美國人可能要食最大個隻先夠飽。
芝士多但係唔算香
$19 (Lunch)