2K
9-12-2010去大會堂聽音樂會, 方圓 10 里的平食選擇少之又少, 一粒鐘的 dinner 時間變得話長唔長話短唔短, 還是喺 lobby 慢坐慢食好了. 記得幾年前喺呢度食過件 cheesecake 覺得 ok , 當時仍然帶點「飯堂」feel, 乜而家裝修到咁 "simplylife" (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1864195) 樣 一條友當然一切從簡, 只叫了一碟 pasta, 另加 $6 飲杯熱朱古力:-熱朱古力 的「奶」成份唔低, 賣相及味道都似足老麥的同類出品 不過其實我覺得老麥的熱朱古力係 ok 的 (至少比水汪汪的茶記貨色好吧...), 呢杯都收貨了吧.主食係鮮蝦蕃茄忌廉汁扁意粉 ($60):「鮮蝦」有幾「鮮」無從考究, 食落質地爽實, 亦有炸 /「油泡」過的痕跡, 味道似足「走汁」版的北京樓「魚香明蝦球」 橙色的醬汁份量勁多 亦幾杰, 蕃茄 / 茄汁味一般, 但少酸大甜的味道其實都不錯, 至少比香港 style 美式餐廳的酸嗆「茄膏」味醬汁易入口得多;

9-12-2010

橙色的醬汁份量勁多
亦幾杰, 蕃茄 / 茄汁味一般, 但少酸大甜的味道其實都不錯, 至少比香港 style 美式餐廳的酸嗆「茄膏」味醬汁易入口得多; linguine 每一條都「掛」上醬汁, 煮得唔會太腍, 不過又當然唔好期望會 "al dente" 啦, 想笑死人麼?

可能對呢度無乜期望, 整體又覺得味道不錯, 平平哋又近近哋, 一試無妨的.
2010-12-09
$66 (Dinner)