路過見到呢間restaurant and bar好chill咁 有户外座又有室內座🧚‍♂️不過今日咁熱 我一個男人梗係坐室內啦🧞‍♂️🧞‍♂️🧞‍♂️ 嘆冷氣食個飯又一餐!🧞‍♂️🧞‍♂️一坐低佢就比左碟酸辣青瓜仔我 原來係前菜黎!正正常常咁幾開胃既🧞‍♂️快快手打算叫左個咖哩雞 加個薄餅嘆下先!但原來咖哩佢都好正宗咁 有三款揀 green curry / yellow curry / 班蘭 curry🧝‍♂️ 反正都一樣價$98 我就要個平時無食過既班蘭 curry啦🧝‍♂️ 香氣十足 🧚‍♂️🧚‍♂️🧚‍♂️有重d忌廉椰奶既味道 相對唔辣既 不過食落班蘭葉味道唔係好重 應該係取其香氣為主!都幾特別!🧞‍♂️無係第二間泰國餐廳見過!!🧞‍♂️🧞‍♂️ 雞肉嘅份量好多 煮完咖喱都仲好滑!!🧚‍♂️ 加埋少少薯仔紅黃椒特別好味!一定要食哂個椒!好甜🧚‍♂️🧚‍♂️🧚‍♂️雖然過咗happy hour 但係見佢啲啤酒都好多款 幾抵飲!好多隔離枱都飲緊 特大杯hoegaarden/ Corona都係$70/$58一pint! 不過食完curry 都係想飲椰青多啲🧝‍♂️ 所以無試到啤酒🍻 不過個椰青都算大個!清番curry既濃味好

班蘭咖哩雞
薄餅

雖然過咗happy hour 但係見佢啲啤酒都好多款 幾抵飲!好多隔離枱都飲緊 特大杯hoegaarden/ Corona都係$70/$58一pint! 不過食完curry 都係想飲椰青多啲🧝‍♂️ 所以無試到啤酒🍻 不過個椰青都算大個!清番curry既濃味好夾!
$150 (Dinner)