終於俾我book到Rosewood afternoon tea, 開心又興奮! 最初都擔心會有名無實,但讚讚讚 Book左下午1-3pm, 佢限時食2個鐘。HKD998 for 2個人。朋友點左佢地既The Butterfly Room Blend 茶, 味道酸酸甜甜幾特別。首先afternoon tea包4款三文治,每款2件 (加埋8件)之後就會上scones 同架上面既甜點。架上面既甜點無得refil, 但scones 同之後推過黎既2架甜品車可以無限refil。Scones 有2種,一種係原味另一種係加左提子乾係入面。Scones同隻碟上黎既時間都係暖,好細心好得! 本人鐘意有提子乾既scones。架上面既甜點好好食,高質(如果你地有睇我之前既post就知食左一間有名氣既tea但真係唔recommend 去)。 Butterfly Room既afternoon tea好鐘意,野食同茶都nice, 雖然無咩風景望但sofa椅坐得好舒服,空間感都唔錯。會推薦