2014-02-22 1650 views
每次黎UCC都係因為諗起佢既salad bar, 唔係話好食到不得了個種, 但幾抵而且貪得意Lunch time 同 Dinner time 先有得食salad bar set,所以今日趕緊2:30pm前到達,好好彩,唔洗等仲有卡位坐 平時起碼都要等3-4張枱....加左$33就有餐飲同one-off既自助salad bowl, 有西生菜、薯蓉、白汁蝴蝶粉、吞拿魚、粟米、紅腰豆、罐頭菠蘿,還有我最愛既水蜜桃。平時買罐頭水蜜桃黎整沙津都要十幾廿蚊罐,所以salad bar set 係幾抵食。Main course- 魷魚本菇意粉(墨魚汁)     $85這個都是我每次必點的,墨魚汁好香,意粉軟硬適中,加埋d本菇爽爽地,但d墨魚既份量少左d。出面某些非傳統既西餐廳,墨魚汁意粉係用墨魚汁造既意粉煮,只係意粉黑色,無這些用墨魚汁煮既咁香,依個絕對係會食到你個嘴同牙黑晒既黑魚汁意粉,如果佢個汁再濃d, 相信會更美味。另外單點多個risotto- 白汁蘑菇雞肉意大利燴飯     $84依個燴飯賣相幾吸引,有隻半生既蛋黃,但食落味道就差左d。個白汁只係感受到咸味,比較單調,最大問題係個飯過軟,食ri
平時起碼都要等3-4張枱....

依個燴飯賣相幾吸引,有隻半生既蛋黃,但食落味道就差左d。個白汁只係感受到咸味,比較單調,最大問題係個飯過軟,食risotto應該係個飯硬同有口感,而唔係佢地咁,好似食緊煲到軟左水既粥咁,有d失望,對佢地其他既risotto無晒信心。
Other Info. : 餐廳員工service好好,反應都好快,值得一讚! 食具有點殘舊
2014-02-22
$110 (Lunch)
  • Salad
  • 魷魚本菇意粉(墨魚汁)