2022-02-09
近排屋企附近開咗好多Cafe,咁啱OpenRice嘅時候發現咗呢一間入面有髮型屋嘅Cafe🤡唯有睇吓之後有冇緣份喺嗰度剪頭髮啦🥲🥲裝潢主調係黑白色,俾人感覺型格利落。餐廳後半部份係髮型屋,而門口就係可以俾人進食嘅地方,唔算有好多張枱,鍾意嘅話亦都可以坐bar枱。餐廳主打fusion菜,所有菜式都好有特色,充滿着亞洲風味🤭娘惹喇沙大蝦闊面 ($108)餐廳嘅主打❣️加入唔少人鍾意嘅喇沙製成西式creamy闊面,係幾特別嘅配搭,微微嘅辣味同少少青檸汁為呢款意粉增色不少,食落冇咁膩🤤略嫌上面嘅大蝦感覺唔太新鮮🙈煙燻燒烤手撕豬肉意粉 ($98)就咁睇個名以為會好甜,食落係另外一種感覺!食落番茄味好重,甜甜地嘅燒烤醬配埋番茄令人食到停唔停口🤤雖然個名寫住係意粉不過其實都係闊面(?)忌廉芝士配自家製糖漬士多啤梨窩夫 ($78)最後梗係要以甜品作結😍入面有新鮮嘅士多啤梨,亦都有自家製嘅糖漬士多啤梨,相對上甜味更重,再配埋旁邊嘅黑糖漿,食落都幾特別!不過份量比想像中細,我哋好快就食晒😭整體而言覺得食物味道都唔錯🤤可惜份量有啲少,性價比唔算特別高,唔太夠飽添🥲
娘惹喇沙大蝦闊面 ($108)
煙燻燒烤手撕豬肉意粉 ($98)
忌廉芝士配自家製糖漬士多啤梨窩夫 ($78)