2020-05-10
應該冇人唔知道赤柱尼間咁signature嘅黃色餐廳,原本諗住會好貴,但試過之後覺得其實可接受dinner time基本上full house,好彩佢樓高3層,我地坐3樓indoor,冇得揀lu~ 吸引我入黎食嘅就係尼個assorted seafood bucket! 個汁可以自己揀,有款係青咖哩幾特別,不過我地play safe揀左蒜蓉白酒汁入面有大蝦、蜆同藍青口,所有海鮮都飽滿又沾滿汁(小咸),好食!2人share尼個large size都唔過份,蜆同藍青口尤其鮮甜,大蝦唔係新鮮蝦,爽脆但冇蝦味另外嗌左個三文魚扒,醬汁特別,有d似生果蓉甜甜地,夾埋魚同青木瓜絲一齊食好清新,如果三文魚可以煎到外脆內軟就更好,有d過熟唔知同佢環境比較開揚有冇關係,叫左杯酒飲左陣先發現入面有隻大蚊滋個waiter見怪不怪咁哦左聲換過杯比我就算
吸引我入黎食嘅就係尼個assorted seafood bucket! 個汁可以自己揀,有款係青咖哩幾特別,不過我地play safe揀左蒜蓉白酒汁 入面有大蝦、蜆同藍青口,所有海鮮都飽滿又沾滿汁(小咸),好食!2人share尼個large size都唔過份,蜆同藍青口尤其鮮甜,大蝦唔係新鮮蝦,爽脆但冇蝦味另外嗌左個三文魚扒,醬汁特別,有d似生果蓉甜甜地,夾埋魚同青木瓜絲一齊食好清新,如果三文魚可以煎到外脆內軟就更好,有d過熟