今晚收工揀左個好地方食飯,之前見朋友食過seafood platter幾好食咁,有得玩下又有得食👍Seafood platter可以揀三種/五種/八種海鮮,最平既係 $398,包三種海鮮。我哋就揀咗蜆、青口同海蝦。拼盤會用個袋裝好,由職員遞上再幫你搖勻,確保每一款材料同醬汁都拌均。餐廳亦會提供手套同圍裙,服務很好🧚‍♂️海鮮拼盤打開後香氣四溢,除咗原本挑選嘅三種海鮮,仲有啲配料eg. 薯仔、德國腸、粟米,都幾豐富。職員推薦既卡薑蒜蓉汁帶少少辣,配海鮮特別惹味。蜆雖然細細隻,但好鮮甜,一啲沙都無。蝦都好正,食得出好新鮮,最有驚喜係個粟米🌽 真係超級甜又爽脆!朋友都對呢個海鮮拼盤讚不絕口,好想要嗰麵包送醬汁食海鮮邊個話一定要配白酒,配mocktail都唔錯。右邊杯Pineapple on the floor就最啱我口味,幾清爽。左邊杯sugar kiss就岩女士多啲,甜度會高啲🧚‍♂️另一個招牌菜 - Crab Cake 份量好多,蟹肉超足料,滿足哂味蕾既體驗。賣相相當吸引,不過醬汁就略嫌較辣,食到後期會乾咗啲🧛‍♂️墨汁鮮魷魚、八爪魚意大利飯Risotto中有洋蔥同少許炸蒜,增加口感。八爪魚好

Seafood  platter

Crab  cake

墨汁鮮魷魚、八爪魚意大利飯

Risotto中有洋蔥同少許炸蒜,增加口感。八爪魚好柔嫩彈牙,亦增加risotto既鮮味,兩者好match。

食埋個甜品就最滿足,可惜時間關係等唔切apple pie出爐,所以要左個cream brulee。上面有好多紅桑子同藍莓,balance下甜味。Cream brulee好滑溜,時間同焗既溫度控制得恰到好處🧞‍♂️
2021-05-25
$5 (Dinner)
Seafood  platter
Crab  cake