啱啱入席嗰陣,我去咗比較窄嘅枱,第一件事有問佢有冇籃仔去載個袋,女職員同我講冇,之後冇耐,男職員遞俾我(似乎職員對自己公司有乜嘢完全唔了解)我一共點咗三款嘢食,其中一個轉左餐有一杯嘢飲,而中間男職員有同我對單,核對冇錯之後我同老婆等野食。去到第二款嘢食出嚟嗰陣,發覺佢拎錯咗俾我,我諗主要係牛油果三隻字影響到啦,我點牛油果牛角包佢就出咗牛油果沙律,咁我有同佢講返聲叫佢換咗佢,咁女職員都第一次同我對一次單,發覺佢應該冇落錯,雖然等多咗一陣,咁第二款嘢食都叫順利到咗。之後到嘢飲,直頭將我嗰杯同隔籬嗰台嗰杯掉轉,咁亦都有更正返,可能大家會問第三樣嘢食呢?其實我入去個店,我老婆主要想食嗰個係窩夫,亦都係即刻點,第一時間點,咁第一次追單,同佢講我個窩夫未到,如果係叫上嘅話,咁就即刻起啦,冇問題,隨後有個神操作,男職員拎住個餐牌第一次問我,係咪點呢個窩夫?咁其實響第一次女職員同我對單嗰陣,我check過係有包含響張單嗰度,咁又使唔使再對多次?感覺上男職員覺得自己落漏咗要落返,先過嚟問我係咪呢個窩夫。我搭咗係叫佢盡快出啦。中間佢冇認過話自己落漏單,咁我有同佢講聲盡快出就可以了咁。隨後嗰20分鐘,淨係等

隨後嗰20分鐘,淨係等待,見隔離嘅客人比我哋更遲入席,都出到窩夫食,食完直接走埋,我嘅窩夫仲未見影,咁我已經有個疑問,其實佢係咪一直都冇落單,正常如果我補落嘅話,應該盡快出咗俾我先,結果都係遲遲未出,後期我叫佢取消咗佢,我直接埋單走,嗰陣問過經理其實佢落咗鑊未,雖然個經理都唔想直接答我,佢就話好多單咁樣解釋啦,其實佢都冇問過廚房嘅,最後都係食唔到老婆最想食嗰舊,就結帳走人,雖然我同佢響條數度冇問題,但絕對係一個唔愉快嘅用餐體驗。

這間店嘅職員好似未學齊技能就推出嚟嘅感覺,同埋會覺得佢對你嘅下單絕對唔着緊。
絕對唔會推介俾大家食,雖然個擺盤好靚,但有時就係欠缺咗一些誠意。漏單絕對唔會同你跟。慢咗絕對唔會同你追嘅感覺。你食就食唔食就罷就咁。
2024-09-22
$120 (Lunch)