2018-01-22
係未開到周圍都係韓國餐廳前, 金巴利街一直都係搵韓食既聖地。但自從韓流湧至, 周圍都係韓國有名餐廳, 相對下呢度既餐廳資素就下降了。很久沒來過呢條街搵食既我, 今天被朋友引到黎食個快飯。因趕時間睇戲, 我們就揀了這餐廳因不需要等位。入坐時伏確實有點濃, 眼看整間餐廳都是外籍人士就有種食fusion菜既感覺。鋪面很細, 我們行李多真的坐得好辛苦, 店員為出入方便想要我們坐門口位置, 但冷風不停zip入, 剛病好的我實在受不了, 堅持坐最入面的位置。如有揹大袋又唔想放袋落地既朋友, 見人多就唔好入黎了。睇睇menu都幾多選擇但都係周圍都食到既菜式, 為免中伏我們都偏向選最簡單的菜式。結果點了3個菜, set 的紫菜卷+炒年糕$105做得比較差,飯有點硬似隔夜,紫菜軟哂唔脆,陷料亦味道欠奉,勁似細個阿媽學人整壽司俾我帶去學校旅行食個隻,但無左愛(誤) set仲有年糕,好過紫菜卷既,但味道十分唔突出,mk街邊檔仲好食還有就是甜醬炸雞$95呢味有點意外,睇相以為係類似kfc既炸雞粒,出黎有返咁上下大件雞肉,仲無骨,食得好方便。肉厚得黎雖然唔juicy, 但唔鞋,亦食到雞肉有調味過,加上份量唔少二
結果點了3個菜, set 的紫菜卷+炒年糕$105
還有就是甜醬炸雞$95
呢味有點意外,睇相以為係類似kfc既炸雞粒,出黎有返咁上下大件雞肉,仲無骨,食得好方便。肉厚得黎雖然唔juicy, 但唔鞋,亦食到雞肉有調味過,加上份量唔少二人分享都絕對足夠過足口癮。
比起名店價錢真係唔貴,可以算係過口癮之算,服務員亦唔錯,就算食哂都keep幫我地加水無俾面色我地睇(雖然無人等位,但好多餐廳唔知咩事見你食完就一定要你即走)
所以我覺得係可以接受再去的!