2017-09-04
今日04-09-2017係我隻SoHa仔生日,知道佢鐘意食日本菜,早前經朋友介紹呢間濱松町,我上網睇過賣相好吸引,應該唔會差得去邊,尋晚放假一家人同佢慶祝17歲🎂好多謝朋友既推介呢間咁正既日本餐店,環境舒服,服務有禮,一家人食得好開心,仲大讚我今次揀既餐店有質數🤣一開波坐低即時落單,第一時間食左一碟美味既蠔,個汁真係有別於一般味道,好特別,但又食到蠔既鮮甜,而且隻蠔夠大隻,咬落啖啖肉真係無得輸👍另外又點咗芥末八爪魚,三文魚腩刺生,甜蝦刺生,馬分海膽,帶子,仲有帆立貝,螺片刺生,彷彿魚刺生,新鮮運送到港刺生真係超鮮甜,彷佛魚刺生個汁,甜甜酸酸好夾,大家都覺得好味道😋食完刺生後魚骨再攞去做炸物,真係好鬼香口,成碟比我食晒😋尋晚有個5歲姨甥女響度,刺生唔準佢食咁多,當然要點返小朋友最鐘意食既壽司,串燒同炸物,點左兩件蟹棒手卷,蟹膏壽司,炸雞皮,浦燒曼魚,黑豚肉串燒,牛舌串燒,炸雞軟骨,當中最正係燒曼魚同炸雞軟骨,一碟又點夠喉呢?而我個仔佢就唔食牛肉,我呢個24孝肥媽又幫佢點多幾串豚肉串燒比佢啦🤣同劉名青史 我知道,埋難得今日係呀仔大日子,大個仔喇!我覺得可以比佢試吓飲少少酒,我地就飲【獺祭純
尋晚有個5歲姨甥女響度,刺生唔準佢食咁多,當然要點返小朋友最鐘意食既壽司,串燒同炸物,點左兩件蟹棒手卷,蟹膏壽司,炸雞皮,浦燒曼魚,黑豚肉串燒,牛舌串燒,炸雞軟骨,當中最正係燒曼魚同炸雞軟骨,一碟又點夠喉呢?而我個仔佢就唔食牛肉,我呢個24孝肥媽又幫佢點多幾串豚肉串燒比佢啦🤣同劉名青史 我知道,埋難得今日係呀仔大日子,大個仔喇!我覺得可以比佢試吓飲少少酒,我地就飲【獺祭純米大淫樣】😝
因為我姐夫唔食生野,咁自然要點熟食啦!佢自己點左碗牛肉稻庭烏冬,店員推介沖繩豬手,我自己點蒜片A4和牛同埋蟹膏蟹肉炒飯,嘩!估唔到沖繩豬手超級好味道,店員果然好介紹,無老點我呀!豬手好入味,汁又濃,差啲令我破戒叫白飯😅同埋A4和牛又係超級無得輸,和牛肉配蒜片洋蔥,講真好多日式店都係咁配搭,所以個汁先係精緒,連我咀挑既呀哥,平時都唔食洋蔥都係咁夾黎食,好在我醒目,即時點多一碟,大家唔洗爭食😎另外一提個蟹膏蟹肉炒飯,堅好味!雖然我減肥戒飯中,但見到碟炒飯都忍唔住食左細半碗,真係炒到好乾身,一粒粒,而且唔知用咩米呢?咬落好有咬感,而且蟹肉又多👍
食左咁多野,大家都已經飽飽喇😋但估唔到老闆送左個靚靚朱古力蛋糕比我個仔,真係多謝晒🤗
總結:老實講,濱松町算係中上價,尋晚埋單幾仟蚊落樓,不過我個人認為一分錢一分貨,食物品質同價錢係的確相符既,同埋原來地點都好近佐敦地鐵站,好近D出口,早知我就唔使搭的士啦😅
PS!有讚亦有彈🤣
其實我自己有兩樣野超級鐘意食既,就係希靈魚刺生同鵝肝,不過餐店竟然無售,有丁點失望😅如果老闆會入貨就完美喇!