2023-09-14 28 views
平日比較少來蘇豪區食飯。今日搵咗間評分都唔錯嘅餐廳食。餐廳雖然位於半山區,但係沿着扶手電梯上其實都好方便唔使行太多斜路。平日夜晚時段,餐廳大部份幫襯嘅都係外國人,所以環境氣氛都唔錯。雖然係食墨西哥菜,但餐廳應該係有點fusion嘅玩味,因為啲碟都好中式。Beef TacoTaco烤到啱啱好,食落唔會太乾。入面放滿左香料牛肉,都幾Juicy,同時亦都會食到上面嘅洋蔥、香菜,感覺好Fresh唔會太肥膩。落埋青檸汁酸酸地,更加係令到佢更開胃。Cauliflower超好食嘅椰菜花。每一粒椰菜花表面都焗到啡啡地,食得出佢烤香左嘅味。加上落咗乳酪、杏仁片、石榴籽,成個感覺酸酸地幾開胃,亦都好有特色,食到唔夠喉。Classic meatball個人覺得比較重口味嘅一道菜,除咗本身食到好濃郁嘅芝士味,肉丸亦都係well seasoned。側面有少少麵包可以餸個肉醬汁。香蒜橄欖油意粉用最普通嘅食材: 蒜同橄欖油,已經可以煮到好美味嘅意粉,無需太花巧。呢個意粉仲落咗少少辣椒吊一吊起個味。每一啖食落都唔會好無味或者太乾。叫咗兩杯夏天好啱飲嘅西瓜特飲,咁啱食嘅嘢有d辣同埋有啲重口味嘅話就好啱。

Beef Taco

Cauliflower