2019-10-02
朋友好鍾意食泰國菜 貪方便高黎左試下 晚上7:00幾人唔多 見到menu基本泰國餐廳有嘅都有 幾standard嘅選擇 咁我地就叫左細嘅冬陰公湯 泰式炒通菜 椰香海鮮飯 上菜幾快嘅 而且d菜上到枱仲好熱 份量好大落完單 飲品好快就上 都偏甜但都估到假芒果味 所以正正常常啦冬陰公湯都算足料嘅 有蝦有菇同其他配菜 味道易入口 偏酸同香料味唔太重 辣味都唔多 有少少似飲蕃茄湯嘅感覺 可以接受啦泰式炒通菜基本上每次食泰菜都會叫嘅 份量好大 無馬拉盞炒咁鹹 有少少辣椒嘅香味 無咩要求 好standard嘅炒通菜最後個椰子海鮮飯其實幾失望 份量多就多 但無咩海鮮料 感覺無味嘅白飯加少少海鮮加d椰奶同椰子肉就完 雖然椰奶好香好好味但食中間嘅時候好有淨食白飯嘅感覺整體成餐飯就一般般啦 2個人食每人$180無話好驚喜 大家都食飽嘅~
芒果沙冰
冬陰公湯