2022-04-14
Package包咗喺酒店WM Cafe享用嘅lunch set - appetizer, soup, main course, dessert & coffee/ tea對lunch set嘅appetizer同餐湯幾驚喜😯😋如果唔跟staycation package嗌嘅lunch set好似都只係加38蚊就可以配餐湯🥣飲食記錄:香煎虎蝦及芒果沙律配蜜糖芥末汁羅馬生菜好新鮮爽脆🥬芒果鮮甜🥭有好多紫洋蔥😍🧅蜜糖芥末汁唔會太結,調味適中,無搶到蔬果嘅鮮味💚虎蝦彈牙,配以風乾火腿碎令沙律更惹味🥓煙三文魚牛油果沙律配檸檬油醋汁沙律菜種類豐富,有羽衣甘藍、火箭菜😍、橡葉生菜、紫洋蔥🧅及牛油果🥑但沙律油調味略嫌太酸🙈蕃茄湯首先,好大碗!第二,好多蕃茄蓉🍅湯質地唔會稀身至蓉湯分離,仲要有蕃茄乾🍅🍅好足料🍅🍅🍅第三,碗湯唔會好酸,甜甜地帶蕃茄味,好飲🤤👍🏻黑松露雜菌湯如上文提及,餐湯好足料同大配,黑松露味非常濃郁🖤前菜及餐湯咁出色,原本好期待主菜,但係係有落差嘅😶香煎紐西蘭鱈魚柳配蕃茄乾香鱈魚魚皮煎得香脆,但魚柳肉質唔算嫩滑。之不過魚柳下面嘅蔬菜整得好好食,爽滑又入味😋(錯重點😅)澳洲藍青口忌廉汁墨
飲食記錄:
香煎虎蝦及芒果沙律配蜜糖芥末汁
煙三文魚牛油果沙律配檸檬油醋汁
蕃茄湯
黑松露雜菌湯
如上文提及,餐湯好足料同大配,黑松露味非常濃郁🖤
前菜及餐湯咁出色,原本好期待主菜,但係係有落差嘅😶
香煎紐西蘭鱈魚柳配蕃茄乾香
澳洲藍青口忌廉汁墨魚意粉
忌廉青口算穩陣嘅,可惜墨魚意粉完全無味🙁
甜品方便有藍莓芝士蛋糕/生果拼盤,我地各嗌咗一份,生果拼盤咁啱都係我唔食嘅生果,所以唔記得影🙈但bf話係新鮮嘅👍🏻(睇嚟酒店對蔬果有份執著💚)
藍莓芝士蛋糕
膠膠地無咩芝士味
餐飲
black coffee/ BS70 & cappaccino/ BS75
餐前包
大量餐前包及牛油供應🥖🍞🧈望住唔同形狀嘅餐前包好興奮,但味道都是一樣的😅麵粉味有啲重,bf話佢係鍾意呢隻味嘅麵包,但我就麻麻啦😅不過唔緊要啦搽多啲牛油都係一樣咖啫😋🧈最緊要係!啲包熱辣辣送上😋😋