Morton's of Chicago

2024-05-28 4127 views
多次回訪Morton’s of Chicago,最近一次係疫情其間二人一桌的時候。今日約埋屋企人想去扒房食扒,Henry 其實都係考慮之列,不過心思思又想去飲佢個洋蔥湯,所以就去左Morton’s.Lunch set 叫價$698+10%,首先上嘅係洋蔥湯。今次評價麻麻地,有點咸同埋有點太杰,其實唔係幾飲到d湯,希望可以改善一下。主菜大家都叫左6 oz Filet Mignon, 配洋蔥同藍芝士牛油汁。去得扒房就冇諗過要食其他選擇例如三文魚或者雞扒什麼的了。牛扒叫左medium, 十分之好味,有牛味而且個洋蔥藍芝士牛油汁很配合,讚!為咗食牛扒,可以嚟呢度。Side dishes 三個蔬菜都很嫩很新鮮。Creamy Spinach 就係邪惡啦。唔鐘意食甜野嘅我,覺得個cheese cake 好甜。屋企人話cream brûlée 好味不太甜。

唔鐘意食甜野嘅我,覺得個cheese cake 好甜。
屋企人話cream brûlée 好味不太甜。