2021-10-25
╰𝐑𝐨𝐬𝐰𝐰𝐨𝐨𝐝 𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐧t 𝐓𝐞𝐚╮黎緊一連幾個post都會係Rosewood既 afternoon Tea 期待咗好耐既Rosewood下午茶佢地每個月既1號0900會開放booking印象好似係兩個月之前開始book上個月終於成功book到了🤣🤣Price $789 for two𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐰𝐢𝐜𝐡𝐞𝐬一共有四款 右起分別係༊࿔ཾ 牛油果蟹肉三文治༂࿐入口包身比較乾 不過蟹肉味都出 反而唔係好食到牛油果味༊࿔ཾ 芝士火腿三文治༂࿐芝士味好重 非常突出༊࿔ཾ 魚子醬煙三文魚三文治༂࿐呢個既包體幾鬆軟 好有鮮味 煙三文魚好豐厚 口感好正༊࿔ཾ 黑松露碎蛋三文治༂࿐四款入面最喜歡既一個 黑松露味好濃 質感好軟熟總括黎講三文治屬於正常發揮 味道唔算好特別或者好驚艷 ༊࿔ཾ 𝐄𝐥𝐞𝐠𝐚𝐧𝐭 𝐒𝐮𝐫𝐩𝐫𝐢𝐬𝐞 ༂࿐黑松露蘑菇湯 喜歡佢既size好迷你 黑松露味超級濃 質地creamy𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐝 𝐃𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐨𝐮𝐬其實就係Scone 🥰 Scone質地少少咁 就咁食會Jam口 要配clotted cream或者Jam Jam有兩款口味 分別係橙味🍊同士多啤梨味🍓 我幾欣賞佢
期待咗好耐既Rosewood下午茶
四款入面最喜歡既一個 黑松露味好濃 質感好軟熟
總括黎講三文治屬於正常發揮 味道唔算好特別或者好驚艷
༊࿔ཾ 𝐄𝐥𝐞𝐠𝐚𝐧𝐭 𝐒𝐮𝐫𝐩𝐫𝐢𝐬𝐞 ༂࿐
𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐝 𝐃𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐨𝐮𝐬
其實就係Scone 🥰 Scone質地少少咁 就咁食會Jam口 要配clotted cream或者Jam Jam有兩款口味 分別係橙味🍊同士多啤梨味🍓 我幾欣賞佢地個橙味 好fresh唔算好甜
𝐏𝐚𝐬𝐭𝐫𝐲 𝐓𝐫𝐨𝐥𝐥𝐞𝐲
隆重期待佢地架車車😂😂呢架車主要都係朱古力甜品 有朱古力Tart、杏仁朱古力、黑森林蛋糕、朱古力杯同朱古力蛋捲
我覺得最好食係黑森林蛋糕 蛋糕質感軟綿綿 層次分明 蛋糕酒味濃郁 夾埋中間酸酸甜甜既果醬感覺無咁膩 其次係杏仁朱古力都好香滑杏仁好大粒 個朱古力杯都有驚喜 酒味好濃郁呢~
𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧𝐞𝐫𝐲 𝐓𝐫𝐨𝐥𝐥𝐞𝐲
𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐥𝐞𝐜𝐫𝐢𝐨𝐧
揀咗Latte同Dark Chocolate❤️
📍 The Butterfly Room
尖沙咀梳士巴利道18號香港瑰麗酒店2樓
#RWJourneys #sharemyyyfood_tst
#eatwithhkfoodgps