2K
13-2-2010本來想去某舊式冰室食沙爹牛麵, 點知佢 2:xx pm 已收爐 , 兜兜轉轉去了黃埔新邨, 朋友一聽到呢度有熱狗食又立即雙眼放光 , 又入了呢度試試.2 人叫了兩個 combo 乜都試少少:Combo #1 揀了芝士脆皮腸熱狗配 BBQ 醬 ("default" 亦有 ketcup 及 mustard), 薯條一包及凍「愛爾蘭朱古力」一杯:熱狗包 (嘉頓?) 烘得尚算鬆脆, 條腸幾粗, 雖然唔多覺芝士痕跡, 不過夠熱辣脆皮, 配上份量剛好的 ketchup, mustard 及 BBQ 醬, 其實都幾難唔好食?薯條: 夠熱, 算脆, 薯味就一般香, 還是尋晚太古坊嗰間的 frites 最好食 「愛爾蘭朱古力」由朋友「包辦」, 試了一啖覺得唔多滑溜, 不過尚算香濃, 而快餐店嚟講就真係收貨有餘了, 起碼唔係茶記「凍朱」吧 Combo #2 揀了 6 隻炸雞翼配 honey mustard 及 "ranch" 醬汁, hashbrown 一件及凍青蘋果綠茶一杯:雞翼隻隻肥大, 望落好似好油膩, 食落又唔覺, 炸皮薄脆, 肉仲好嫩滑多汁, 而且醃得夠 (用香草?), 就
13-2-2010
, 又入了呢度試試.
2 人叫了兩個 combo 乜都試少少:

雞翼隻隻肥大, 望落好似好油膩, 食落又唔覺, 炸皮薄脆, 肉仲好嫩滑多汁, 而且醃得夠 (用香草?), 就咁食已好好食; 兩款醬汁就以奶白色的 "ranch" 較特別, 雖然唔知佢用邊兩款芝士打成, 質地又似 "spread" 多過 "sauce" / "dip", 但食落幾清香, 無飽滯的感覺, 幾討好.
Hashbrown 就較普通, 雖然比 fries 油膩, 但食落夠晒香口, 都 ok 啦.
青蘋果綠茶賣相「青」得很, 飲落茶味突出, 青蘋果味亦唔算人工, 甜度又剛好, 收貨吧.

食物不錯, 店員亦友善有禮, 雖然店鋪勁細又得 4 個位, 結果係坐得好迫, 但整體印象很不錯, 每人 30 幾蚊值得試試的. 有機會試試 buffalo wings 先得, 仲有 honey garlic 醬汁!
有強勁的臂彎又如何?
最後咪一樣難逃成為美食的一劫, 哈哈
記得趁熱食
hashbrown 一般
兩款雞翼醬汁, 揀了 honey mustard 及 ranch, 後者由兩款芝士打成
青蘋果綠茶的確好青又好綠...
2010-02-13
$38 (Lunch)
有強勁的臂彎又如何?
最後咪一樣難逃成為美食的一劫, 哈哈
記得趁熱食
hashbrown 一般
青蘋果綠茶的確好青又好綠...
  • 炸雞翼