2018-12-09
仲有兩個星期到就到聖誕節,番工每日都渡日如年,日日都holiday mood 中,星期五放工梗係要同同事鬆一鬆啦。呢間酒吧喺銅鑼灣,雖然唔算好大,但都好有空間感,檯與檯之間仍保持距離,可暢所欲言啦!呢間酒吧個幅牆好型格架呢,而且櫃入面放左多款威士忌,仲有cocktails選擇都有幾頁,真係眼多撩亂!$100幾蚊一杯到,可接受到!我地你個先黎第一round......Raspberry Vesper有Gin, Vodka, Vermouth呢杯朋友點的,係好strong既cocktail要提神的,可叫這杯!Detoxification 藍色既花令整杯酒靚左十倍有corriender juice/lemon juice/honey syrup/ lemon grass liqueour/gin飲落酸酸既又帶蜜糖香!Pisco La La鐘意特別杯黎打咭可叫呢杯,係夏威爾女郎咁款,好搞笑。而且入口清甜,岩女仔飲多D。第一round咁靚又好飲梗係黎多round啦Pink Diamonds好濃既桃味,真係飲果汁咁我個調酒師朋友話飲唔出係咩酒精先係調酒最高境界Mary La Rose酸味好突出C
我地你個先黎第一round......
Raspberry Vesper
有Gin, Vodka, Vermouth
呢杯朋友點的,係好strong既cocktail
要提神的,可叫這杯!
Detoxification
藍色既花令整杯酒靚左十倍
飲落酸酸既又帶蜜糖香! Pisco La La
鐘意特別杯黎打咭可叫呢杯,
係夏威爾女郎咁款,好搞笑。
而且入口清甜,岩女仔飲多D。 第一round咁靚又好飲梗係黎多round啦
Pink Diamonds
好濃既桃味,真係飲果汁咁
我個調酒師朋友話飲唔出係咩酒精先係調酒最高境界 Mary La Rose
酸味好突出 Capitano
有好香既香茅味,好似飲香茅茶咁!
好飲!
呢度既店員都好friendly,又誠心推介
而且製作用心,各款cocktails樣得之餘又好飲,
好值得黎過又再黎!