本人與一眾同事於5月18日中午到灣仔分店2樓食午飯, 由於我們是叫套餐\加散叫, 故沒有特別理會套餐\有什麼特別菜式. 之後來了一碟菜式, 食左3份1, 你地個侍應叫Apple話我地食左人地碟野, 要計返錢, 我地話係你經理上菜式, 你叫經理過來, 呢位Apple姐竟然一手攞起單牌\"嘭\"一聲發脾氣,之後走左去. 後來再問佢\經理係咪過來, Apple姐用非常差態度話”而家唔計喇, 你地都食左喇”, 於是我同事話”Apple姐, 你態度咁差…”, 然後Apple姐態度囂張話”係呀, 我叫Apple, 你記住喇,係Apple…”之後走左去. 我們一眾人真的目瞪口呆, 咁大間集團, 竟然會係如此服務態度. 後來叫經理過來講述情況, 經理當然say sorry. 之後行去同阿Apple姐講, 仲好嘢, 遠望見到Apple姐仲發經理脾氣. <br /><br />如果係唔夠人手, 希望貴集團注意下, 如果係因為”大陸員工”工資平D, 咁真係建議貴集團重新考慮佢\地嘅服務態度可唔可以追到香港Standard, 同埋係咪有customer service意識.
<br />
如果係唔夠人手, 希望貴集團注意下, 如果係因為”大陸員工”工資平D, 咁真係建議貴集團重新考慮佢\地嘅服務態度可唔可以追到香港Standard, 同埋係咪有customer service意識. 一碟野幾十蚊, 幾時都可以照俾, 但至少我地唔會考慮再黎. 可以話少我地唔少, 大把客, 但以Apple姐發脾氣嘅frequency 及完全冇諗過自己錯咩(係錯唔識轉彎, 冇服務意識, 完全係係大陸酒樓樓面嘅服務態度), 再加上唔服從上司, 以後再有冇同類型事件發生, 貴集團可以諗諗. <br />