2023-06-26
發現香港有呢個專門店時實在好開心,因為個人一直都超鍾意食tiramisu。店舖位置仲要超級方便,位於中環街市1樓。Tiramisu lab 既tiramisu係以意大利家傳秘方製造,亦有多款口味和包括單人,六人分享,生日蛋糕尺寸等。抹茶米蘇抹茶口味令到個甜度比較平衡,因為茶味都係好濃嘅,茶味嘅甘味好有效令到每一啖食落無咁大負擔,最適合一啲鍾意食甜品但好快會一兩啖就覺得漏嘅朋友。開心果米蘇 呢個真係個人嘅私心推介!從來無諗過開心果味係同tiramisu 咁夾。呢款食落並唔係開心果味加tiramisu咁簡單,而係開心果嘅香味同甜味融合左傳統tiramisu 嘅味道而成嘅口味。一定要試!泰式椰香芒果米蘇呢個味道都幾創新有趣,椰絲同椰漿帶來強烈嘅椰香味,配搭芒果果肉,但用tiramisu 嘅質感嚟呈現,西式甜品但帶來泰式嘅風味,好得意,如果食得多傳統口味,試吓呢種fusion 味道係值得一試嘅。
開心果米蘇
泰式椰香芒果米蘇