2025-01-03
今次係第二度幫襯Pica Pica,上一次係朋友請食生日飯,覺得呢間餐廳嘅嘢食都幾好。而今次就主要係衝住佢哋嘅黑松露menu,所以都想睇下keep唔keep到水準。黑松露Menu有6道菜,今次揀咗其中2個,分別係Tortilla同Beef Tenderloin。Tortilla食咗第一啖後有驚艷到我,裡面有滿滿嘅蛋漿同埋馬鈴薯,再加埋ham同黑松露,成個味道夾到不得了,可以話係超好食!強烈建議呢度坐應該放喺Regular Menu!而牛柳食落都幾腍,配黑松露片一齊食個味道都夾。除咗黑松露Menu,亦都叫咗Regular Menu上面其中3道菜我上次冇食過嘅嚟食。分別有Ham & Squid Croquettes,紅蝦熱狗同西班牙海鮮飯。Croquette食落唔會過分油膩,裡面嘅餡都幾creamy。紅蝦熱狗味道都唔錯,紅蝦肉好新鮮同食落好彈牙,如果紅蝦肉嘅份量再多啲,口感應該會更豐富同更好食。西班牙海鮮飯味道唔錯,飯嘅口感幾有咬感,飯上面嘅海鮮都好新鮮。平時red sangria飲得多,難得見到有white sangria。味道OK,配今餐有海鮮嘅食物都夾。