2019-10-26
十週年聯合推出這個週末海鮮自助餐,用一個價錢分別可以食到海鮮自助餐以及海賀鐵板燒,二人超值價$1010不用加一收費,再配以露天用餐區及週邊的環境簡直一絕!食物質素非常高,海鮮類非常新鮮,尤其<生蠔>清甜,帶有淡淡的海水味非常肥美,可惜每人袛供兩隻。<波士頓龍蝦>非常多膏,<長腳蟹>肉質結實一梳梳帶甜味,不會像別的超鹹及空芯冇肉!特別推介這款<俄羅斯紅蝦> 刺身甜度十足,唯獨是有條很長的糞要先清除才可吃!可惜我食到最後先發現有這個,已經好飽袛能食到兩隻,應該係我第一輪攞海鮮時候已經畀人攞曬!估佢唔到咁嘅自助餐價錢仲有<parma ham & spanish ham>勁開心囉!夾住清甜嘅哈密瓜一流嘅配搭,而且火腿唔會太鹹。即炒意大利粉自選食材,係在芝士台製作,本來原意好期待,我選了煙肉帶子菠菜橄加欖油,賣相都好靚但食落超鹹…… 有專人即煎鐵板燒,<鵝肝>香口入口即溶,並沒有多士配送只有醬汁, 食落比較油膩,但係我的至愛食了很多。<燒牛肉及牛肉卷>則一般,但肉質都不會韌尚可!仲有個
[海賀] 有專人即煎鐵板燒,<鵝肝>香口入口即溶,並沒有多士配送只有醬汁, 食落比較油膩,但係我的至愛食了很多。<燒牛肉及牛肉卷>則一般,但肉質都不會韌尚可!仲有個海膽燒蠔祗食過一隻,個盤長期吉著,都好好食的😢可惜!
另外[海賀]嘅刺身食材非常優質,帶子十分大粒很甜,油甘魚肥美油香味,吞拿魚沒有根,三文魚則一般!
最後甜品方便,生果盤新鮮清甜, 芝士蛋糕好味!
🥳適逢兩間餐廳十週年紀念呈獻,值得一嘗!🤗