以往都鍾意黎呢間餐廳食晚餐,覺得服務雖然唔算好好,勝在食物好味。相隔半年後再黎,估唔到變化咁大,今次既晚餐係極難食,更加完全唔值每人近$300既價錢,以後唔會再黎食。星期日晚,cream7:30入座,裡面一檯客人都冇,已覺好奇怪。叫左4份dinner set,先上餐飲,叫左以往飲開既果醬梳打。首先,冇左以前係客人面前即製梳打,整好先上檯,然後,梳打係完全冇氣既,所以係「果醬糖水」而已。餐湯叫左蕃茄湯,都有少少蔬果粒既,但湯係紅色好水咁,感覺怪怪地,食完d蔬果粒都唔想再飲。Main dish 叫左慢煮牛,同埋慢煮黑毛豬。兩款既肉都係凍既,黑毛豬好韌,而且切得非常大舊,牛既口感都一般,總括黎講係一d都唔好味,凍冰冰。配菜既薯仔,蕃茄同埋露筍都係一致地凍冰冰既。總次就係成個dish都係凍。甜品-以往既set dinner甜品都叫過得去,通常都係 brulee,今次上左個盆栽仔造型既「糊狀物體」,聽講係馬蹄露,心理上覺得好奇怪,噁心,唔敢食。服務都係差,waiter掛住自己食野或傾計或玩手機。而且狂打乞嗤唔掩口唔帶口罩唔洗水。差到一張食物相都冇心情影。

差到一張食物相都冇心情影。