2015-06-22
之前有嚟過食 lunch,都 okay。 今次一嚟食 dinner 就中伏。 環境無乜特別,有 D高級茶餐廳格局,餐具都係平價貨。 服務都唔錯,問個 waiter d 菜式都講得出係點煮,不過可能今晚有老闆娘響度,特別稹極。呢度全部散叫,無 set 嗌,頭盤百幾蚊,Main Dish 兩舊幾,加 side 又要加幾十,飲野又幾十,加加埋埋三個 courses 嘅 set 都每人要 五舊水,響呢個格局真係有 D 唔合理,除非真係好好食啦。 我地點咗兩個 Main,一個 Slow Cook 牛腹肉,一個羊架,講真兩個 main dishes 連基本 presentation 都無,又無乜配菜,雖然肉質 okay,但係兩碟都無肉味,超級淡,好似無調味咁,真係談唔上有水準。 個頭盤虎蝦三文魚蓉味道唔錯,但係就真係頭盤 size,少到無倫,試問響呢個一D 都唔 decent 嘅地方以百幾蚊食呢個頭盤,真係值咩? 建議廚師 (老闆) 出去外面相對高級嘅餐廳吸收下人地響環境,燈光,座位 (我地仲要坐圓椅),餐具,食物 presentation同價錢嘅 setup 先運作,單靠廚師有一點名聲係唔持久
建議廚師 (老闆) 出去外面相對高級嘅餐廳吸收下人地響環境,燈光,座位 (我地仲要坐圓椅),餐具,食物 presentation同價錢嘅 setup 先運作,單靠廚師有一點名聲係唔持久的。