2021-08-24
居酒屋🍶以鮮明復古🏮的色調裝飾🖼,配以得意搞鬼的星爺金句牌匾玩味十足,單以裝修及舒適的環境😌就值得同大家一齊來試下佢💁🏻♀️👉廚師👨🏻🍳一夜干定食($158)一夜干(いちやぼし)的名詞來自以前北海道🇯🇵地區以醃漬、風乾一晚的方式保存鮮魚🐟,食落去肉質會更加緊實而且非常鮮美😋,冇咩調味就已經好好吃架la😎配餐仲會送埋兩款前菜🥗、麵豉湯🥣、醬油飯🍘等,整體presentation好靚❤️之餘又大份,啱曬兩個女仔開心share🙆🏻♀️👉章魚燒🐙($45)我之前做好research聽講粟米沙律🌽前菜都唔錯🤤,可惜lunch menu冇所以就選左章魚燒🐙,味道中規中矩冇咩驚喜🤭,但睇見熱辣辣的木魚郁郁跳舞👯♀️已經夠曬治癒啦🤪👉香橙🍊肉桂薑伯爵茶🫖($56/跟餐$25)鐘意影相📸️打卡的您必叫😉味道似有少少🤏🏻薑味的檸茶☕️,肉桂同伯爵茶味唔算出,但甜甜地都幾易入口😍
👉 廚師👨🏻🍳一夜干定食($158)
👉章魚燒🐙($45)
👉香橙🍊肉桂薑伯爵茶🫖($56/跟餐$25)