2022-11-24
之前試過搞大型活動喺度嗌啲牛扒麻麻哋,所以對佢印象就一半以為係名過其實嘅,但係今次奶昔又完全另一番感覺!之前可能係一次過要準備差唔多30份, 所以質素就難以維持,因為上一次嘅牛扒比較係過熟好硬同今次嘅好唔同睇完Menu,覺得唔屎嚟食梗係要食返佢午市嘅價錢先抵啦!都唔貴喎二百幾都唔使$300就可以喺尖沙咀The One頂層望住好靚嘅風景食午餐!嗌完煮食就有餐包!因為呢度始終出名牛肉牛扒,而且其他Menu上嘅選擇都唔算太吸引,我又一般鍾意食雞同埋魚(喺出面西餐)咁耐冇食牛扒都係揀返佢嘅牛柳啦filet mignon 呢個部位亦都係我鍾意食嘅牛扒軟得來脂肪少,一尊一尊厚身切嘅通常我最鍾意咁樣食!通常牛扒我都會揀medium Rare,鍾意食生少少,但係上網睇食評以為佢會overall曲但係都唔錯喎!最後效果非常好好好味其實我哋揀完菜式佢個餐包就會送上如果有需要refill都可以request,但係一個其實都夠麵包食落幾健康軟熟,唔會好多油嗰種啱我頭盤揀咗tomato tartare ,呢個冇咩特別,清新嘅感覺,健康嘅選擇牛肉份量話大唔大話細唔細,因為出去食扒不嬲都唔會比好大塊你,尤其是呢啲高
呢度嘅環境同服務都一流!只係入咗帶位有啲冷淡姐!其他同事都非常之熱情!整體體驗好好!坐窗邊位可以欣賞到美麗嘅風景,不過如果好太陽嘅日子,有太陽敏感或者自己驚晒嘅朋友就可能自己睇吓相冊坐咩位啦!因為其實每一個位置都非常舒適架