2015-06-11 426 views
今日同爸爸去咗荃灣綠楊坊丼丼屋度食午餐一點幾EXPECT可能好多人 但一去到就有位唔使等一坐低一陣已經揀好食乜 樓面人手都幾多 有5、6個人但可能廚房比較忙 傾傾下計先發現20分鐘左右都未有野食我嗌咗個咖喱芝士豬柳飯加杯菠蘿汁爸爸就嗌咗咖喱吉列魚柳飯加杯熱咖啡野飲都要成十分鐘先到 大熱天時其實好口渴正當想搵侍應幫手跟一跟單見到2位女侍應見到我地舉手示意 但就繼續抺枱無視我地心諗可能真係好忙 但格離枱都嗌緊侍應落ORDER 佢地明明見到都繼續無視跟住就有位男侍應匆匆跑來了解我地既需要一分鐘後就有位員工由廚房傳菜比我地一食就發覺個飯係凍心諗 點解我叫個焗飯竟然係凍?!前後搞咗成25分鐘 仲以為係因為個飯要焗先搞咁耐點知連爸爸個飯都係凍我地要求換番個熱既飯 (其實都估到佢地會叮番熱2個飯算數)2分鐘後同一個員工再傳菜我個焗飯上既豬柳燶哂心諗點解燶哂都仲可以比人食都算啦 最緊要熱 都費時再要人換點知個飯都係唔熱 得個暖字 但豬柳就燶到唔想食焗飯都可以凍 其實好難食食咗一半都無已經停手爸爸個飯都係暖 其實係好嬲但因為趕時間都費時再嘈其實餐廳都唔算好多人 樓面又多人手就係唔明點解叫極都無人黎幫手
今日同爸爸去咗荃灣綠楊坊丼丼屋度食午餐
見到2位女侍應見到我地舉手示意 但就繼續抺枱無視我地
跟住就有位男侍應匆匆跑來了解我地既需要
一分鐘後就有位員工由廚房傳菜比我地
一食就發覺個飯係凍
心諗 點解我叫個焗飯竟然係凍?!
前後搞咗成25分鐘 仲以為係因為個飯要焗先搞咁耐
點知連爸爸個飯都係凍
我地要求換番個熱既飯 (其實都估到佢地會叮番熱2個飯算數)
2分鐘後同一個員工再傳菜
其實餐廳都唔算好多人 樓面又多人手
就係唔明點解叫極都無人黎幫手 廚房又求其
對間餐廳都幾失望
2015-06-10
$70 (Lunch)