2023-11-30
我地最近去咗一間叫做Yadllie Plate嘅餐廳,叫咗幾款好特別嘅菜式,包括八爪魚煎餅、玫瑰牛肉炒年糕同埋蜜味乳酪粉炸雞。以下係我地嘅食評:八爪魚煎餅:呢道八爪魚煎餅真係令人驚艷!煎餅外脆內軟,充滿咗鮮美嘅八爪魚肉味道。每一口都可以感受到八爪魚嘅韌度同埋鮮香,同時都帶有微微嘅海鮮味道。加上餐廳特製嘅醬汁,更加提升咗整道菜嘅風味。如果你鍾意海鮮同煎餅,呢道菜絕對值得一試!玫瑰牛肉炒年糕:玫瑰牛肉炒年糕係一道別出心裁嘅菜式。年糕炒得剛剛好,口感彈牙,同埋吸收咗牛肉嘅鮮味。牛肉切得薄片,入口即化,味道非常獨特。整體嚟講,呢道菜既有傳統嘅年糕風味,又加入咗創新嘅元素,令人驚喜。蜜味乳酪粉炸雞:蜜味乳酪粉炸雞係一道絕對不能錯過嘅菜式!雞肉炸得金黃酥脆,皮脆肉嫩,令人垂涎欲滴。特別嘅係,餐廳加入咗蜜味乳酪粉,帶出濃濃嘅乳酪香氣同埋微甜嘅味道。雞肉同乳酪粉嘅結合,創造出一種獨特嘅口感同味道,真係好好食!總括而言,Yadllie Plate餐廳提供嘅菜式真係非常特別同創新。味道上都帶有獨特嘅風味,讓人驚喜不已。餐廳嘅用餐環境亦舒適,服務員服務態度好好,令整個用餐體驗更加愉快。如果你想試吓新口味,或
八爪魚煎餅:
玫瑰牛肉炒年糕:
蜜味乳酪粉炸雞:
總括而言,Yadllie Plate餐廳提供嘅菜式真係非常特別同創新。味道上都帶有獨特嘅風味,讓人驚喜不已。餐廳嘅用餐環境亦舒適,服務員服務態度好好,令整個用餐體驗更加愉快。如果你想試吓新口味,或者尋找一個別具特色嘅用餐地點,Yadllie Plate絕對係一個不錯嘅選擇!