2024-07-25
本身想食pizza,但係太多人,時間又已經嚟到8點幾,又一段時間冇食德國野,就入左呢間餐廳。 叫左個二人餐,$537連加一,呢個價錢算係咁 頭盤簡左香茅烤雞凱撒沙律(Spice Grilled Chicken Caesar Salad) - 有原塊烤雞脾肉,切開一件件 - 下面係生菜舖底 - 以一個set dinner嘅頭盤嚟講,份量好大,三至四個人share都冇乜問題 主菜簡左海鮮大燴飯(Seafood Jambalaya) - 呢個真係要比個dislike,啲海鮮完全唔惦! 成餐飯衰左係呢個菜!- 尤其係個青口,四隻入面有三隻都係唔得,霉左+唔熟 另一個主菜係火焰大豬手(Flaming Knucle) - 呢個絕對係合格以上,waiter係面前撻火(小小地一個環節,呢個價位想點先),然後先再拎入去切件 - 德國豬手塊皮係超緊要,好夠脆!呢個非常抵讚!- 食落唔算鹹,想滋味啲可以自己點醬) - waiter上菜個陣好熱心問我地需唔需要拍片/影相,跟住佢先點火甜品係Panna Cotta - 配抹茶同紅豆 - 我覺得整得幾滑,起碼唔會食到魚膠粉粒先 除左四道菜,仲包左兩杯野飲,我地分別
- 有原塊烤雞脾肉,切開一件件
主菜簡左海鮮大燴飯(Seafood Jambalaya)
- 尤其係個青口,四隻入面有三隻都係唔得,霉左+唔熟
另一個主菜係火焰大豬手(Flaming Knucle)
- 德國豬手塊皮係超緊要,好夠脆!呢個非常抵讚!
- 食落唔算鹹,想滋味啲可以自己點醬)
甜品係Panna Cotta
除左四道菜,仲包左兩杯野飲,我地分別叫左Sweet but Dangerous 同 蘇格蘭啤酒(Tap 6. 會定期轉款)
- Sweet but Dangerous 係比較重果味,有菠蘿同芒果,易入口,帶甜唔酸;幾適合夏天飲嘅
- 另一杯係蘇格蘭啤酒,呢杯比較好飲,果然係啤酒比較出色啲嘅餐廳。
總括嚟講,呢個地方飲野係幾chill幾放鬆,見到好多打工仔放左工係度飲野。推薦大家嚟叫手工啤酒,有大大個電子屏幕會show當日會有咩簡;不過叫二人餐的話,就有限指定幾款啤酒~可以請友善嘅waiter幫幫忙