農曆新年期間係屋企食完開年飯後就係灣仔一帶遊走一下,睇下新一年有冇咩新發現。 行到大王東街就俾啲咖啡香味吸引咗。舖頭位置唔算顯眼,入到去可能因為店內樓底高所以感覺都幾舒服唔侷促。因為都係為食入左去又冇參考過其他食評,所以都係諗住叫件蛋糕配咖啡試試個出品。Dirty今日呢杯Dirty 用哥斯達黎加豆,味道帶有焦糖同可可既味道,層次豐富。DetailChirripó/San JoseRed Catuai Back Honey1550 MASL喜愛度(5分為滿分): 4.5Americano 帶果香,微酸,個平衡做得好好。下午茶配件蛋糕絕配喜愛度(5分為滿分): 4抹茶卷蛋糕蛋糕豐厚棉密,有濃濃既抹茶味,忌廉夠細滑。整體個卷蛋好好食。如果忌廉再濃多少少就會好完美。喜愛度(5分為滿分): 4.5總括嚟講,絶對係一間有驚喜既咖啡店。

Dirty

1550 MASL
Dirty

喜愛度(5分為滿分): 4.5

Americano
帶果香,微酸,個平衡做得好好。下午茶配件蛋糕絕配

喜愛度(5分為滿分): 4

抹茶卷蛋糕

喜愛度(5分為滿分): 4.5

總括嚟講,絶對係一間有驚喜既咖啡店。
  • Dirty