2019-05-13
附近西餐都200蚊左右比較貴,呢間set lunch 100頭,見佢drinks menu都幾多選擇,就入去試下餐湯係西蘭花湯,跟麵包條,個湯都幾足料又唔太濃,都幾有誠意Set揀左chicken pie,外層做得幾酥脆香口,餡就平穩啲,係好普通嘅忌廉雞;幾欣賞個gravy,加左香草同胡椒粒,唔會太咸,點批點薯條都夾到side salad用黑醋汁,冇hea你;薯條茄汁用小碟上,方便衛生餐飲隻匙羹幾得意,跟餐甜品蛋糕我見隔離枱都食清光,我就唔太岩口味,比較實同甜,有啲似一舊密度好高嘅海綿蛋糕點左杯virgin pina colada,有少少失望,喺唔同餐廳酒吧飲過alcoholic或non alcoholic嘅pina colada,未試過奶味咁重,椰味同菠蘿味都唔出整體黎講唔算特別好食,而且都偏貴,但都可接受,係lunch轉下口味嘅好選擇
餐湯係西蘭花湯,跟麵包條,個湯都幾足料又唔太濃,都幾有誠意