2024-01-27
星期六同咗妹妹去食lunch🥰 去咗銅鑼灣嘅螢雪😍 假日都有lunch set好正啊❤️11件壽司加手卷set🍣 ($498)我哋叫咗兩個11件壽司加手卷set 🍣 坐喺師傅前面🥰 由師傅發辦食嘅壽司set😍前菜🥗汁煮和牛🐮同沙律🥗 汁煮和牛味道好濃郁🥰壽司🍣左口魚壽司🐟上面加咗柚子皮同醬汁🍊 口感軟熟,味道好清新🌿真鯛壽司🐟上面係炒過嘅烏魚子🐟 多左份香味🥰剝皮魚壽司🐟上面仲有魚肝醬😍 質地比較爽身,魚肝入口即溶🥰 味道好香❤️墨魚海膽🦑係蒸熟咗嘅紫海膽加上墨魚🦑 質地爽身👍🏻 配埋海膽嘅香味好夾🥰凡立貝 質地厚身👍🏻 味道好鮮甜大溝貝有啲檸檬嘅清新🌿 質地好爽口😍橡木煙燻過獅魚🐟有煙燻過嘅香味係口腔徘徊🥰白子質地好creamy 軟熟🥰 仲有少少醬汁喺底😍北海道紫海膽入邊仲有d 昆布漬😍 海膽味道好濃郁鮮甜❤️靖魚🐟用紫菜包住, 味道好濃郁😍燒大拖羅🐟魚油十足👍🏻 魚味香濃😍 仲帶火灸過嘅香味❤️手卷中拖羅蓉手卷🐟滿滿嘅吞拿魚蓉😍 內邊仲夾左紫蘇葉嘅獨特香味❤️蒸蛋🥚上面有魚湯同櫻花蝦😍 入邊仲有栗子🌰 味道好鮮甜🥰 再加上櫻花蝦嘅鹹香味,仲有隻蝦🦐 口感好彈牙❤️赤麵豉湯甜品🍮柚子雪芭
11件壽司加手卷set🍣 ($498)
前菜🥗
汁煮和牛🐮同沙律🥗 汁煮和牛味道好濃郁🥰
壽司🍣
左口魚壽司🐟
上面加咗柚子皮同醬汁🍊 口感軟熟,味道好清新🌿
真鯛壽司🐟
質地好creamy 軟熟🥰 仲有少少醬汁喺底😍
北海道紫海膽
入邊仲有d 昆布漬😍 海膽味道好濃郁鮮甜❤️
靖魚🐟
用紫菜包住, 味道好濃郁😍
燒大拖羅🐟
魚油十足👍🏻 魚味香濃😍 仲帶火灸過嘅香味❤️